Su içme alışkanlığı edinmeniz için 4 öneri!

0
333 Okunma
su içmek için 4 öneri

Su içmenin sağlığınız için ne kadar önemli olduğunu biliyorsanız günlük içtiğiniz su miktarına dikkat ediyorsunuzdur. Mevsimsel olarak artış göstermesini de düşünürsek günlük en az 8 bardak su içmeniz gerekiyor. Gün içinde aldığınız sıvı gıdalardan ve sudan yeterli besini alabilmeniz için size 4 önerimiz var!

1- Meyvelerin sadece suyunu değil, posasınıda kullanın!

Her gün vitamin depolamak ve daha sağlıklı olmak için meyve suyu içiyorsanız size ufak bir hatırlatmamız var. Eğer meyvelerinizi evde sıkıyorsanız sadece suyunu içmekle yetinmeyin. Katı meyve sıkacağınız da kalan meyve posalarını yulaf gibi atıştırmalıklar ile birlikte tüketebilirsiniz. Bu saya de hem günlük su ihtiyacınızı karşılamış hemde meyvenin tüm vitamininden faydalanmış olursunuz.

2- Suyu yanınızdan eksik etmeyin!

su içmek

Su şişeleri artık sadece plastik veya tekdüze değil. Tarzınıza uygun bir çok çeşit şişeyi kolaylıkla satın alabilirsiniz. Gün içinde yanınızda sürekli su bulundurmak sizi sürekli su içmeye itecektir. Cam, plastik veya silikon malzemelerden üretilen genellikle tasarımsal olarak farklılıkları bulunan su şişelerinin, akıllıları da mevcut. Dilerseniz akıllı su şişlerinden edinerek mobil uygulama ile edineceğiniz özelliklere sadece su şişesi ile sahip olabilirsiniz.

3- Limon ile hem tatlandırın hem canlandırın!

Gün içinde içmeniz gereken su miktarının bir kısmını limon damlatarak içmeyi deneyin. içerdiği vitamin ve antioksidanlarla birlikte sizi hastalıklara karşı korurken aynı zamanda suyunuzun sindirim sisteminizide düzenleyebilir. Su bardağınıza veya detoks şişlerine damak zevkinize göre bir kaç dilim limon ekleyerek içtiğiniz suyu daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

4- Su içmek için teknoloji den destek alın!

Eğer su içmeyi unutuyor veya yeterince içmiyorsanız gün içinde size su içmeyi hatırlatacak ve içtiğiniz suyu kaydedebilecek bir program edinebilirsiniz. Her an yanımızda bulunan akıllı telefonlarınıza, Google Play veya App Store üzerinden indirebileceğiniz uygulamalar ile günlük hedefler koyarak bildirimler alabilirsiniz.

Fiziki özelliklerinizi, yaşadığınız ortamı veya sağlık koşullarınıza göre, günlük içmeniz gereken su miktarını doktorunuza danışarak bilgi alabilirsiniz.  Çok basit bir detay gibi görünse de çoğumuzun gün içinde ihmal ettiği ve uzun vadede sorunlara yol açabilecek bu sorunla, önerdiğimiz 4 yöntemi kullanarak kurtulabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz