Facebook, skandallardan sonra platformu yeniliyor!

0
161 Okunma

Facebook, son zamanlarda gündeme gelen skandallardan sonra platforma önemli yenilikler getireceğini bildirdi.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg geçtiğimiz hafta çeşitli gazetelerde kullanıcılarından özür dilediği ilanı yayımlatmıştı.Kullanıcıların platformdaki gizlilik ve güvenliğini arttırma üzerine çeşitli adımlar atacağını duyuran Zuckerberg bu yenilikleri basın ile paylaştı.

Facebook’ta artık daha kolay bulunabilir ve kullanılabilir kontroller olacak. Platform mobil cihazlardaki ayarlar menüsünü baştan sona yeniledi ve 20 farklı ekrana yayılmış ayarlar yerine hepsi tek bir yerden erişilebilir hale geldi.

”Bilgilerinize Erişin” aracı geliyor

Kullanıcılar, yeni ”Bilgilerinize Erişin” aracı ile artık paylaşımlarına, bıraktıkları ifadelere, yaptıkları arama ve yorumlara güvenli bir şekilde erişebilecekler.Silmek istenilen bilgiler için de yine bu araç kullanılabilir olacak.

Gizlilik Kısayolları menüsü yenilenerek verilerin daha kolay kontrol edilmesi sağlanmak isteniyor. Yenilenen menü sayesinde kullanıcılar hesaplarına iki faktörlü doğrulama gibi önceden de olan özelliğe daha fazla koruma katmanı ekleyebilecekler. Biri tanınmayan cihaz üzerinden hesaba erişmeye çalıştığında ise belirlenen koruma katmanları ile bu kişinin gerçek hesap sahibi olup olmadığının teyidi alınacak.

Bu güncellemelerin yanında hizmet koşullarında da çeşitli güncellemeler yaparak kullanıcıların verilerinin nasıl toplanıldığını ve kullanıldığını anlatacağı bir güncelleme sunacak. Facebook yaptığı ve yapacağı güncellemelerle daha şeffaf olmayı hedefliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz