Citroen Ami One için ehliyete gerek yok!

0
777 Okunma

Teknoloji ile birlikte otomobiller de şekil değiştiriyor. Geleneksel otomobil tasarımlarının yerini yavaş yavaş fütüristik çizgiler almaya başladı bile. Artık küçük boyutlarda ve teknolojik özelliklerle donatılmış birçok otomobil konsepti görebiliyoruz. Düzenlenen otomobil fuarında bu konseptler tüketici ile bir araya geliyor ve tüketiciden alınan geri bildirimler sonucunda konseptler üretim halini alıyor. 

2019 Cenevre Otomobil Fuarı da yakın zamanda kapılarını açacak. Birbirinden teknolojik otomobiller fuarda boy gösterecek. Fransız otomobil üreticisi Citroen de yeni konseptini burada sergileyecek. Ami One ismi verilen konsept otomobil yalnızca iki kişilik ve dışarıdan oldukça sevimli bir görünüme sahip.

https://www.youtube.com/watch?v=b6iTZXOfJr0

2,5 metre uzunluğundaki Citroen Ami One modelinin piyasaya çıkması durumunda 16 yaşın üzerindeki kişilerin sürmek için ehliyete ihtiyacı olmadığı söyleniyor. Şirket aracını toplum için kentsel hareketlilik çözümü olarak konumlandırmak istediğinden dolayı bu açıklamayı yapsa da ülkeler arasında farklılık gösteren yasaların ehliyetsiz kullanıma izin vermeyeceyi aşikar. 

Dışarıdan bakıldığında uzaydan gelmiş gibi görünen otomobilin kabini de son derece teknolojik. Citroen Ami One modelinin içine girebilmek için akıllı telefon ile aracın yanındaki kodu taramak gerekiyor. İçerdeyse sürücüyü 5 inçlik bir ekran, cihazlar için şarj imkanı ve Bluetooth hoparlör karşılıyor. Bu arada konsept modelin menzili yalnızca 45 kilometre. Bu da yalnızca mahalle aralarında gezmek ya da çok kısa yolculuklar yapmak için yeterli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz