Twitter silinen mesajlar aslında silinmiyor!

0
112 Okunma

Diğer tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi Twitter’da da mesajlaşmak oldukça popüler. Peki, siz Twitter’da her özel mesajını silmiş olsanız bile Twitter’ın bunları bir yerde tuttuğunu biliyor musunuz? Twitter silinen mesajlar bir kopyası alınarak saklanıyor. Ayrıca bu mesajlara Twitter verileri aracılığıyla ulaşmak da mümkün. 

Konuyu ortaya çıkan güvenlik araştırmacısı Karan Saini, “Söz konusu hesap silinmiş ya da askıya alınmış olsa bile mesajları hâlâ saklanıyor” dedi. 

Twitter silinen mesajlar ile ilgili ortaya çıkan bu haber platforma olan güvenin sarsılmasına neden oldu. Ancak burada bilinmesi gereken önemli bir nokta var. O da internette attığımız her adımın kaydediliyor oluşu. Bu yüzden aldığımız her aksiyonda hiçbir verinin kaybolmadığını bilerek hareket etmek her zaman için en doğrusu olacaktır. Yalnızca Twitter adına çıkan bu haber diğer sosyal medya platformları için de geçerli olabilir. Ayrıca siber saldırıların da çok fazla olduğu günümüzde kendiniz için özel olan içerikleri biri ile paylaşırken iki kere düşünmekte fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz