Harman uçan hoparlör patenti aldı!

0
89 Okunma

İyi bir ses sistemi dinlediğiniz müzikten ya da izlediğiniz filmden aldığınız keyfi çok daha üst seviyelere çıkarabilir. Evin içinde dolaşan bir robot hoparlör olduğunu ve sesin sürekli olarak senkronize bir şekilde etrafınızda dolaştığını hayal edin. İşte dünyada ünlü ses ve görüntü sistemleri üreticisi Harman böyle bir patentin çalışmalarına başladı. 

Sanal gerçeklik hoparlör sistemi olarak tanımlanan patente göre, ses robotik hoparlörler sayesinde etrafta dolaşacak. Günümüzde çoğu sanal gerçeklik kulaklığı yalnızca 3 boyutlu bir ses deneyimi oluştururken, patent bunu bir adım daha öteye taşıyor. 

Tabi insanlar evlerinin içinde dolaşan robot hoparlörlere hazır mı? Orası tartışılır. Ancak şirketlerin çılgın patentlerini hemen seri üretime başlatmadığını biliyoruz. Eğer hoparlörler havada uçacaksa muhtemelen bunu tamamen sessiz yapmak zorunda. Bu da uzun bir geliştirme süreci anlamına geliyor. Bir sanal gerçeklik deneyimi yaşarken etrafta bir drone filosu olması biraz rahatsız edici olabilir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz