Rusya corona virüsü aşısını tescilleyen ilk ülke!

0
516 Okunma
İlk corona virüs aşısı tescillendi

Dünyanın en büyük kabusu haline gelen corona virüsü şu anda 20 milyon insana bulaşmış durumda. Bu insanların yaklaşık 12 milyonu iyileşmiş olsa da bu virüse tam bir çare bulunabilmiş değil. Her ülke kendi imkânına bağlı olarak aşı çalışmalarına katkı sağlıyor. Bir süre önce çalışmalara başladığını duyuran Rusya’dan yeni bir açıklama geldi: İlk corona virüs aşısı tescillendi.

İlk corona virüs aşısı tescillenmesiyle dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bizzat yaptığı açıklamaya göre,  ilk corona virüs aşısı tescillendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,  virüsüne karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini duyurdu. Putin bir toplantı sırasında duyurduğu haber ile birlikte corona virüsüne karşı aşıyı lik tescil eden ülke olmuş oldu.

Putin’in açıklamasında, Rusya Sağlık Bakanlığı, Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen corona virüsü aşısının tescil edildiği ve aynı zamanda ilk denemelerin de yapıldığı söylendi.

İlk corona virus asisi tescillendi-00

Putin: “Bildiğim kadarıyla, bu sabah dünyada bir ilk olarak yeni tip corona virüsüne karşı geliştirilen aşı tescillendi” açıklamasında bulundu.

Bunun ardından Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko’dan bilgilendirme isteyen Putin: “Yine de aşının oldukça etkili olduğunu, kararlı bir bağışıklık oluşturduğunu biliyorum. Tekrarlıyorum: Aşı gerekli tüm denemelerden geçti” diyerek resmen aşıyı duyurmuş oldu.

Aşıya yönelik güven oluşması açısından kızının da bu aşıyı ilk yaptıranlardan olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı, aşının alıcı antikor ve hücresel bağışıklık oluşturduğunu belirtti. Putin, aşı yapıldıktan sonra kızının ateşinin 38 dereceye kadar çıktığını ancak ertesi gün ateşinin 37 dereceye kadar düştüğünü söyledi.

En kısa zamanda seri üretime geçeceklerini söyleyen Putin, dünyada isteyen herkesin bu aşıyı yaptırmasının önemini vurguladı.

YouTube corona virüsü rakamlarını açıkladı: Düşüş var!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz