Kentleşmenin arttığı, komşuluk ilişkilerinin nitelik değiştirdiği günümüzde, güvenlik önlemleri artık lüks olmaktan çıkarak gereklilik halini alıyor. Pronet Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ediz Habip’e göre, teknoloji sayesinde gelişen elektronik alarm sistemleri bu gerekliliğe yanıt oluyor; kullanıcıları hem ev ve işyerlerindeyken hem de Panik Butonu Uygulamasıyla dışarıdayken koruma altına alıyor.
Değişen yaşam şekli güvenlik ihtiyacını da değiştiriyor
Köy, mahalle gibi insanların birbirini tanıdığı, kolladığı yaşam tarzından çok daireli apartmanlar, siteler gibi insanların kimi zaman kapı komşusunu bile tanımadığı bir yaşam tarzına geçiş söz konusu. Bu doğrultuda güvenlik ihtiyaçlarımızın çerçevesi de her geçen gün genişliyor.
Hırsızlar en çok uyku saatlerinde evlere giriyor
Kentte dakikada ortalama 1 suç girişimi oluyor, günde 1000’den fazla suç işleniyor. Hırsızlığa yönelik verilere göre, Cumartesi ve Pazar günlerinde evde vakit geçirme olasılığı daha çok olduğundan hırsızlık girişimi olasılığı da azalıyor. Öte yandan genel olarak hırsızlık vakaları en çok evde ve uykuda olunan 00.00 – 06.00 arasında gerçekleşiyor.
Evdeki güvenlik problemleri hırsızlıkla sınırlı değil
Hayatımızdaki tüm bu değişim ve veriler gösteriyor ki, güvenliğimiz için atacağımız adımlar artık lüks olmaktan çıkmış, bir gereklilik halini almış durumda. Bu güvenliği sağlayan elektronik alarm sistemleri günümüzde hırsızlığa karşı korumakla kalmıyor; acil sağlık durumlarına en hızlı şekilde müdahale edilmesine destek oluyor, duman ve gaz detektörlerinin eklenmesiyle, yangın ve gaz kaçağı gibi olaylara karşı da komple koruma sağlayan sistemlere dönüştürülebiliyor. Böylece, suçlardan bağımsız oluşabilecek güvenlik problemlerine karşı da tam koruma sağlanmasına imkan tanıyor.
Dışarıdayken de tehlikeden korunmak mümkün
Teknolojinin sunduğu imkanlar sayesinde geliştirilen Panik Butonu Uygulaması, kişinin kendini tehlike altında hissettiği anda, ani bir panik ya da acil sağlık problemleri durumunda, her nerede olursa olsun cep telefonundan bir tuşla hizmet sağlayıcısına ulaşmasına imkan veriyor.
Panik Butonu’nu daha çok yaşlılar, kadınlar ve hastalar kullanıyor
Pronet Alarm Haber Alma Merkezi’ne gelen sinyallere, dünya ortalaması olan 60 saniyenin çok altında, ortalama 10 saniyede geri dönülüyor. işinin içinde bulunduğu durumu en hızlı şekilde teyit ettikten sonra, vakanın niteliğine göre güvenlik güçlerine, ambulans veya itfaiye ekiplerine haber veriliyor.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.