Epilasyon aleti seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

0
2.024 Okunma
epilasyon aleti

Teknolojinin gelişmesi ile kişisel bakım aletleri de artık daha pratik ve kullanışlı hale geldi. Geleneksel yöntemlerin yanı sıra; yüksek teknoloji ile çalışan epilasyon aleti, lazer epilasyon cihazları daha çok rağbet görüyor. “Epilasyon cihazlarını satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?” Hangi ürün bizim için daha kullanışlı? Sorularına birlikte yanıt verelim.

Epilasyon aleti alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle bu alanda artık iki seçeneğimiz bulunuyor. Birincisi klasik epilasyon cihazlar. Bu cihazlar tüyleri kökten alarak daha uzun süre pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı sağlıyor. Bir diğer lazer epilasyon cihazları. Eskiden özel kliniklerde yapılan bu yöntem artık evlerde kişisel cihazlar ile uygulanabiliyor. Öncelikle hangi cihazı almak istediğinize karar vermelisiniz. Buna karar verirken en önemli ölçüt tüylerinizin tipi. Eğer çok ince ve açık renkli tüylere sahipseniz lazer epilasyon cihazları sizin için etkili sonuç vermeyebilir.

Hangi tür cihazı almaya karar verdikten sonra kişisel özelliklerinizi ve cihaz özelliklerini kıyaslayarak doğru aleti satın alabilmeniz mümkün. Klasik epilasyon aleti olarak tanımladığımız ürünler pazarda epilatör olarak isimlendiriliyor. Epilatör veya lazer epilasyon alırken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için listeledik.

Epilatör alırken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Öncelikler cilt ve tüy tipiniz konusunda fikir sahibi olun. Bazı epilatörler hassas ciltler için özel olarak üretilmiştir.
  • Islak ve kuru ortamda çalışabilen modelle mevcut. Cihazınızı satın almadan önce hangi ortamlarda kullanmak istediğinize karar vermelisiniz.
  • Bu cihazlar genellikle şarjlı veya elektrikli seçeneklere sahip. Eğer kablo sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız tercihinizi buna göre yapmalısınız.
  • Hijyen açısından farklı başlıklara sahip cihazları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
  • Yıkanabilen başlık modelleri de yine hijyen anlamında bir adım önde. Bu sayede ürünlerinizi kullandıktan sonra fırça ve benzeri çözümlerin yerine suyla temizlik yapabilirsiniz.
  • Acıya karşı hassasiyetiniz varsa soğuk buhar üfleyen veya titreşimli Epilasyon aletikurtarıcınız olacaktır.
  • Epilatörleri sadece tüy alımı için değil aynı zaman da bakım için de kullanabilirsiniz. Cihazınızı satın alırken Peeling veya masaj başlıklı seçeneklere öncelik verebilirsiniz.

Lazer epilasyon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Lazer uygulamasının bazı hastalıklarda kullanılması uygun değildir. Bu yüzden epilasyon aleti tercihinizi yaparken herhangi bir deri rahatsızlığınız veya kronik hastalığınız kullanmadan önce hekiminizden bilgi almalısınız.
  • Profesyonel kişiler tarafından değil de evde lazer yöntemini tercihini seçtiyseniz; doğru atımı yapmak sizin için zor olabilir. Bu yüzden otomatik sensöre sahip cihazlar içinizi daha da kolaylaştıracaktır.
  • Cilt tipiniz ve tüy yapınız lazer epilasyona uygun değilse bu cihazları satın almanız tavsiye edilmez.
  • Hamilelik gibi dönemlerde bu cihazların kullanılması uygun değildir.
  • Atış sayı kapasitesi yüksek cihazları tercih ederek daha uzun yıllar cihazınızı kullanabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz