Facebook topluluk standartları güncelleniyor

0
207 Okunma
facebookta-artik-daha-az-reklam-gorebilecegiz-1

Sosyal medya devi Facebook; Gözetim Kurulu tavsiyesi üzerine topluluk standartlarını değiştirmeye karar verdi. Facebook yapacağı yeni güncelleme ile “hiciv” içeren gönderileri düzenleyecek

Bilgiler daha net olacak

Facebook topluluk standartları güncelleniyor

Herhangi bir konudayapılan hicivler kimi zaman daha büyük problemlere sebebiyet oluşturuyor. Gözetim Kurulu Facebook’ta yayınlanan “Two Buttons” gönderirisin etkilerinden yola çıkarak; yeni bir güncellemeye gidilmesi gerektiğini savundu. Facebook paylaşılan Capsi Gözetim Kurulu önerisi sonrası Zalim ve Duyarsız Topluluk Standardı gerekçesi ile platformdan kaldırdı. 1915 Olayları ile ilgili ifadelerin yer aldığı caps; Nefret Söylemi Topluluk Standardı kapsamına girdi. Bundan sonraki süreçte hiciv türü içerikler de nefret oluşturmayacak daha net ifadeler kullanılması bekleniyor.

Konu ile ilgili gönderide şu ifadelere yer verildi;

“Topluluk Standartlarına, bağlama özel kararların değerlendirilmesinin bir parçası olarak hiciv şeklinde değerlendirdiğimiz yerleri netleştiren bilgiler ekleyeceğiz. Bu değişiklik, ekiplerin potansiyel nefret söylemi ihlallerini değerlendirirken hicvi dikkat almasına izin verecek”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz