Instagram dijital tacize dur diyeyecek özelliklerini duyurdu

0
230 Okunma
Instagram gönderileri neye göre sıralanıyor?

Dijital taciz olaylarının yükseliş gösterdiği dönemde, sosyal medya devi Instagram’da yeni önlemler almaya başladı. Bir süre önce getirmeyi planladığı özellikler için duyuru yapan Instagram, dijital tacize yeni “Sınırlar” özelliği ile dur diyecek.

Instagram Sınırlar özelliğini duyurdu.

Birçok sosyal medya kullanıcısının derdi olan dijital taciz hakkında çözüm bulmak oldukça zor. Herhangi bir taciz durumunda kişiyi engellemek yeterli çözüm olmuyor.  Yaşanan huzursuzluklar kişiyi depresyona kadar sürüklüyor. Geçtiğimiz ay bu konu hakkında yeni özellikler getireceğini ifade eden sosyal medya platformu “Sınırlar” özelliğini duyurdu. Yeni özellik hakkında açıklama yapan şirket, şu ifadelere yer verdi;

“Tacize uğradığını hissediyorsan, istenmeyen yorumları ve mesajları geçici olarak sınırlayabilirsin. Sınırlama kısıtlamaya benzer ancak bireyler yerine gruplardan gelen tacizleri yönetmeye yardımcı olur”

Instagram sınırlar özelliği

Yeni özelliğe göre tacize dur demek artık daha kolay olacak. Bu özellik sayesinde artık daha önceden sizi takip etmeyen fakat taciz amaçlı yeni takip etmeye başlayan kullanıcılar önceden tespit edilecek. Belli bir süre aralığında da kullanılabilen özellik sayesinde kötü niyetli hesaplardan kendinizi korumak mümkün olacak.

Birçok kullanıcının derdi olan dijital tacizin sonlandırılması için sosyal medya platformları çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle sürekli linç edilen ünlü ve fenomen hesaplar sınırlar özelliği sayesinde rahata kavuşacak. Özellik Türkiye’de dahil olmak üzere neredeyse tüm dünyada kullanıma açıldı.

Bizi Instagram hesabından da takip ediyor musunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz