TikTok’un otomatik altyazı özelliği nasıl açılır?

0
2.299 Okunma

En popüler uygulamalar arasında yer alan TikTok, nisan ayında işitme engelli kullanıcıların uygulamayı daha rahat kullanabilmesi için otomatik altyazılar özelliğini kullanıma sundu. Peki uygulamanın görsel yapısını herkes için daha erişilebilir hale getirmeye odaklanan bu özellik nasıl açılır? Sizler için detaylandırdık.

TikTok otomatik altyazı özelliği

Otomatik altyazılar, tüm platformlarda altyazı eklemeyi savunan işitme güçlüğü çeken içerik oluşturucuları destekleyen bir kuruluş olan The Deaf Collective’in rehberliğinde oluşturulmuş. Özellik yalnızca işitme engelliler için değil TikTok’u ses olmadan izlemek isteyen kullanıcılar için de oldukça cazip bir seçenek.

İzleyici olarak altyazı özelliğini açmak için; izlediğiniz videonun altyazılı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmekte. Bu kontrolü  gerçekleştirmek için paylaş simgesine tıklayın. Alt satırda, “bu efekti kullan” ve “düet” arasında bir “altyazı” seçeneği görünmelidir. Buradan altyazı butonuna tıkladığınızda özellik aktif hale gelir.

tiktok-un-otomatik-altyazi-ozelligi-nasil-acilir-1

Kendi videolarınıza altyazı eklemek istiyorsanız öncelikle şunu bilmeniz gerekmekte; bu özellik yalnızca orijinal sesler için geçerlidir, dolayısıyla şu anda popüler şarkılara veya diğer içerik oluşturucuların seslerine altyazı ekleyemezsiniz. İşleme başlamak için kendi sesinizle oluşturacağınız videonuzu kaydedin ve video düzenleme alanına gitmek için kırmızı onay işaretine basın.

“Altyazılar” düğmesini ekranın sağ tarafında bulabilirsiniz. Burada Altyazıları ilk etkinleştirdiğinizde, nasıl çalıştıklarını açıklayan bir ekran göreceksiniz ve sizden “sesin toplanması ve kullanılmasına” izin vermenizi isteyecek. İzin verdikten sonra videonuza altyazı oluşturulacak. Yanlış bir kelime görürseniz bu cümleyi yeniden düzenleyebilirsiniz. Düzenlemek için “Altyazılar” kelimesinin sağındaki düzenle simgesine dokunun. Tüm sorunlar çözüldükten sonra “Kaydet” butonunun üzerine dokunun. Altyazılı videonuz paylaşıma hazır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz