Şeffaf telefon kılıfları neden sararır?

0
1.253 Okunma

Akıllı telefonlarımızı olası darbe ve çiziklerden korumak için telefon kılıflarından yararlanıyoruz. Renkli, şeffaf, kumaş ve deri birçok çeşit kılıf var. Telefonun kendi görüntüsünü kaybetmek istemeyen kişiler ise genellikle şeffaf telefon kılıfları tercih ediyor. Özenerek tercih ettiğimiz akıllı telefonun rengini ve modelini ortaya çıkaran bu kılıfların bir dezavantajı var. Bir süre kullanımdan sonra sararabiliyor. Peki neden? Gelin birlikte inceleyelim.

Sararmayan şeffaf telefon kılıfı var mı?

şeffaf telefon kılıfları

Aslında şeffaf kılıflar zamanla zararmazlar. Bu kılıfların zaten rengi sarıdır. Evet garip gelecek ama bu doğru. Zaten sarı olan kılıfları şeffaf hale getirmek için az miktarda mavi renk kullanılır. Bu sayede siz baktığınıda renksiz bir kılıf gördüğünüzü düşünürsünüz. Sararmanın asıl nedeni ise kullanılan malzemeden kaynaklanıyor. Satın aldığınız tüm kılıflar sararmaz. ve bazıları daha fazla sararır. Örneğin yumuşak kılıflar, sert kılıflara göre daha hızlı sararma gösterir. Bu tamemen malzemin türü ile ilgilidir. Tüm kılıfların uzun kullanımda sararması beklenir. Bu doğal bir süreçtir ve malzeme bozulması olarak nitelendirilebilir.

Sararmanın sebebi nedir?

şeffaf telefon kılıfları

Telefon kılıflarının sararma hızını arttırıan iki önemli faktör vardır. Bunlar güneş ve ten teması. Güneşten aldığımız ultraviyole ışıklar şeffef kılıfın yapısına zarar vererek içindeki kimyasalları parçalar. Bu da ortaya sarı bir görüntü çıkmasına neden olur. Bir diğer neden ise ten teması yani ellerimiz. Cildimizde bulunan doğal yağlar ve ter zamanla kılıfın sararmasına neden olur. Kısaca güneşten gelen ışınlar ve sıcaklık, elinizdeki ter ve doğal yağlar ile birleşerek sararma hızını ciddi oranda arttırır.

Bilgisayarda uyku modu ne işe yarar?

Şeffaf telefon kılıfları nasıl temizlenir?

Öncelikle telefon kılıflarınızı olabiledeğince korumaya çalışın. Elinizin kirli olması kirlenme sürecini hızlandıracaktır. Temizlik tarafına geldiğinde ise kabul gören 3 yöntem var. Bunlar; bulaşık detarjanı, karbonat ve alkol.

  • Bulaşık detarjanı ile hafif sulandırarak bir diş fırçası yardımı ile kılıfınızı temizleyebilirsiniz.
  • Karbonatı kılıfın çeşitli yerlerine dökün ve hafif nemli bir diş fırçası yardımı ile fırçalayın.
  • Bir diğer yöntem ise alkol. Alkolu direk olarak kılıfın üzerine dökmeyin. Bunun yerine nemli bir mendil ya da peçeteye alarak şeffaf kılıfa uygulayabilirsiniz.

Akıllı telefonlarımızı koruyan şeffaf telefon kılıfları hakkındaki bilgileri aktardık. Siz kirlenen kılıflarınızı nasıl temizliyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz