Twitter’da GIF oluşturmak artık çok kolay

0
451 Okunma
twitter

Sosyal medya platformu Twitter, eğlencenin kısa yolu GIF’ler için bir kolaylık sağladı. Artık iOS cihazlar ile gif oluşturmak bir kaç saniyenizi alacak. Şimdilik sadece iOS cihazlara özgü olan bu özelliğin yakında Android tarafına da geleceği konuşuluyor.

Twitter iOS’da kolay GIF oluşturma

Twitter geçtiğimiz haftalarda yönetim kademesinde bir takım değişikliklere gitti. Yeni CEO ile daha yenilikçi adımlar atan firma, birçok özelliği kullanıcılarına sundu. Şimdi ise hem sosyal medyanın hem de mesajlaşmaların eğlenceli tarafı GIF için bir güncelleme yayınlandı. Hazır GIF’ler ile mesajlaşmayı seviyor ve kendi GIF’inizi oluşturmak istiyorsanız bunu artık birkaç saniyede yapabileceksiniz. şimdilik sadece iOS cihazlar için gelen bu özelliğin duyurusu Twitter Support tarafından paylaşıldı.

Yukarıda paylaşılan tweette bir kaç saniye içinde iOS cihazınızın kamerasını kullanarak nasıl GIF oluşturacağınız açıkca görünüyor. Bu kısa videeolar direk ana kamera üzerinden oluşturulduğu için yüksek kaliteli olarak kaydediliyor. Yeni özelliğin ne zaman Android’e geleceği ile ilgili bir açıklamada bulunmayan firma; “ilerde” diyerek açık kapı bıraktı.

Instagram herkesi Influencer yapacak özelliğini kullanıma sundu

Twitter geçtiğimiz günlerde Clubhouse’dan bir özellik kopyalamıştı. Twitter Spaces kayıtları artık daha kalıcı olacak. Çünkü bu kayıtları kırpıp profilinizde paylaşabileceksiniz. Podcast mantığı ile benzerlik gösteren bu özelliğin süre sınırı şimdilik 30 saniye. Fakat ilerleyen zaman da sürenin arttırılacağı söyleniyor. Bu özellikte henüz Android tarafında bulunmuyor. iOS için aktif olan özelliği 30 saniye limiti ile kullanabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz