Merakla beklenen iOS 16 tanıtıldı!

0
367 Okunma

Pandemi sonrası ilk yarı yüz yüze gerçekleşen ve canlı olarak takip ettiğimiz WWDC 2022 açılış konuşmasında Apple, iOS’ta yapılan önemli değişikliklerden sonra çokça beklediğimiz bir sürümü olan iOS 16’yı tanıttı. Şirket, iOS 16’nın bir dizi yeni özelleştirme seçeneğiyle yepyeni bir kilit ekranı getirdiğini söylüyor. İşte detaylar…

Kilit ekranı

merakla-beklenen-ios-16-tanitildi-1

iOS 16 ile “Kilit ekranında şimdiye kadarki en büyük güncelleme” tamamen yeni bir görünüm görüyor. Basılı tutarak, yeni stiller, renk filtreleri ve zamanın yazı tipini seçerek telefonu kolayca kişiselleştirebilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz öğeye dokunmanız yeterlidir; bir dizi özelleştirme seçeneği görünecektir. Ayrıca sıcaklık, aktivite halkaları ve takvim gibi birçok yardımcı widget’ı kilit ekranına tanıtabilirsiniz. Birkaç farklı kilit ekranı oluşturursanız, her yeniden düşünmek istediğinizde sıfırdan başlamak zorunda kalmadan bu seçenekler arasında geçiş yapabilirsiniz. Canlı Aktiviteler API’sı, canlı spor skorları veya Uber yolculuğunuzdaki ilerlemeyle ilgili güncellemeler gibi uygulamalarınızdan dakika dakika güncellemelere izin verir.

Mesajlar

merakla-beklenen-ios-16-tanitildi-2

iOS 16 ile Apple Mesajlar’da artık göndermek istemediğiniz bir mesajı silebilmeniz için “Göndermeyi Geri Al” seçeneğine sahipsiniz. Bunun yanı sıra tanıtılan SharePlay API, kullanıcıların makalelerden şarkılara ve videolara kadar içerikleri birbirleriyle kolayca paylaşmasına olanak tanır; artık Mesajlar’da ve FaceTime’da kullanılabilir.

Haritalar

merakla-beklenen-ios-16-tanitildi-3

Çok duraklı rota, önceden birkaç farklı durakla bir yolculuk planlamanıza olanak tanır. Toplu taşımanın maliyetini önceden görmek de daha kolay olacaktır. Las Vegas ve Chicago dahil olmak üzere eskisinden daha fazla şehir için ayrıntılı 3D haritalar mevcut olacak.

iCloud Paylaşım Fotoğraf Kitaplığı

merakla-beklenen-ios-16-tanitildi-4

Artık tüm üyelerin bunlara erişebilmesi için fotoğrafları tüm aile arasında kolayca paylaşabilirsiniz. Ancak, yalnızca aile üyelerinin yer aldığı fotoğrafları paylaşmakla sınırlamak veya yeni bir fotoğraf çekerken özelliği tamamen kapatmak gibi, yalnızca istediğiniz fotoğrafları paylaştığınızdan emin olmak için sınırlar belirleyebilirsiniz.

Fitness

iOS 16 sayesinde Fitness uygulaması, yalnızca Apple Watch’a sahip olanlar değil, tüm iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Telefonun sensörlerini kullanarak adımlarınızı tahmin edebilir ve ayrıca kalori sayınızı da tahmin edebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz