Pixel Buds’ta ‘Hey Google’ Artık Telefon Ayarlarına Bağlı Olarak Çalışacak

0
109 Okunma

Google, Pixel Buds ve diğer Asistan destekli kulaklıklarda “Hey Google” sesli komutunun nasıl etkinleştirildiğine dair önemli bir değişiklik yaptı. Artık bu özellik, sadece kulaklıklar için değil, doğrudan telefon ya da tablet ayarları üzerinden kontrol edilecek.

Yeni Ayar Değişikliği Detayları

Daha önce, “Hey Google” ve Voice Match özelliğini telefonunuzda kapalı tutarak yalnızca Pixel Buds gibi kulaklıklar için etkinleştirmek mümkündü. Eski destek makalelerinde bu durum şöyle açıklanıyordu: Telefonunuzda kapalı olsa bile, kulaklıklarınızda Voice Match kullanabilirsiniz. Ancak, bu özellik artık geçerli değil. Google’ın duyurduğu yeni değişiklikle birlikte, bağlı olduğunuz Android telefon veya tabletteki “Hey Google” ve Voice Match ayarı, kulaklıklarınızda bu özelliği kullanıp kullanamayacağınızı belirleyecek.

Kısacası, kulaklıklarınızla eller serbest bir şekilde Google Asistan’ı kullanmak istiyorsanız, öncelikle telefon ya da tabletinizin Asistan ayarlarından “Hey Google” seçeneğini etkinleştirmeniz gerekiyor. Bu ayarlar, Google Asistan > Hey Google & Voice Match > “Hey Google” menüsü altında bulunuyor.

Google Pixel Buds Pro 2’de Yenilikler Geliyor

Bununla birlikte, Google’ın Pixel Buds Pro 2 modeli için hazırladığı yeni özelliklerden biri olan Gemini sistemi de kulaklıklara entegre edilecek. Bu özellik gelmeden önce, kulaklık ayarlarında bulunan “Google Asistan” seçeneği “Dijital Asistan” olarak yeniden adlandırıldı. Bu, gelecekteki güncellemelerle daha fazla dijital asistan desteğinin eklenebileceğine dair bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

Google’ın bu değişiklikle birlikte kullanıcıların kulaklıklarıyla daha entegre bir Google Asistan deneyimi yaşamasını hedeflediği anlaşılıyor. Ancak, bu durumun bazı kullanıcılar için alışkanlık değişikliği gerektirebileceği de söylenebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz