Google Gemini, bazı soruları yanıtlamayacak!

0
427 Okunma

Gelen son bilgilere göre, Google Gemini kendisine seçimler hakkında sorulan bazı soruları yanıtlamayacak. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılında birçok ülkede önemli seçim süreçleri olduğu, dolayısıyla demokrasiye herhangi bir zarar gelmemesi için Gemini’nin bu tip konularda çok daha kısıtlı cevaplar vereceği belirtildi. Sohbet robotunun geçtiğimiz günlerde verdiği bazı ırkçı cevapların da, bu kararın alınmasında önemli bir faktör olduğu konuşuluyor. İşte tüm detaylar…

Google Gemini, seçimler konusunda sessiz kalacak!

Karar ilk olarak nisan ayında yapılacak Hindistan seçimlerinde etkisini gösterecek. Önümüzdeki dönemde ise Amerika, Birleşik Krallık ve Güney Afrika gibi ülkelerde kritik seçimler mevcut. Elbette 31 Mart’ta belediye seçimleri için sandığa gidecek Türkiye’yi de bu ülkeler arasında sayabiliriz.

Google Gemini Seçimler-1
Gemini’ye bu konu hakkında bir soru sorduğunuzda ise, soruya nasıl cevap vereceğini bilmediğini söylüyor ve bunun yerine Google araması yapmanızı tavsiye ediyor. Şirketin aldığı bu radikal kararın, yeni yapay zeka sansürlerinin de önünü açabileceğinden endişe ediliyor.

Yapay zeka kabiliyetlerinin son dönemdeki devasa gelişimi, birtakım korkuları da beraberinde getirmişti. Bu kabiliyetlerin politik hayata zarar verebileceğini savunanlar da mevcut. Facebook’un 2016’daki Amerikan genel seçimlerinde manipülasyon yaptığının iddia edilmesi ve devamındaki yasal süreç, birçok teknoloji şirketinin bu konuda çok daha tedbirli hareket etmesine sebep oluyor. Bazı kullanıcılar ise sohbet robotlarına her konuda fikir danışabilmeleri gerektiğini, böyle yasakların düşünce özgürlüğüne zarar verdiğini düşünüyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google’ın bu konuda izlediği strateji doğru mu? Gemini ChatGPT’ye göre daha mı faydalı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz