Google’ın yapay zeka aracı, podcasts içerikleri oluşturacak

0
124 Okunma

Podcast yayınları, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. İnsanlar; trafikte, yürüyüşte ya da herhangi bir işle ilgilenirken arka planda bilgi verici içerikler dinleyerek zamanını verimli kullanıyor. Fakat podcast içerikleri oluşturmak herkes için pek de kolay değil. Her içerik oluşturucu, uzun konuşmak ve konuşa ile ilgili sorunlar yaşamak istemiyor. Google da podcasts içeriklerini kolayca ortaya çıkarmak için popüler yapay zeka aracı NotebookLM bünyesine yeni bir özellik ekledi.

Yapay zeka aracı, insan sesini de taklit ediyor

Google, yapay zeka destekli not alma aracı NotebookLM’i güncelleyerek yeni bir özellik sundu. “Sesli Genel Bakış” adı verilen bu özellik, Google NotebookLM yardımıyla yazılı metinlerin podcasts ‘e dönüşmesine yardımcı oluyor.

Yüklenilen belgelerden bilgi alarak sesli içerik sunan yapay zeka aracı, konular arasında bağlantı kuruyor ve söyleşi yapıyor. Büyük oranda insan sesini taklidini yapabilen NotebookLM, bazı kelimeleri hala yapay zeka gibi telaffuz ediyor.

Henüz test aşamasında olan yenilik, şimdilik sadece İngilizce konuşabiliyor. Fakat özelliğin kararlı hale gelmesiyle diğer dillerin de destekleneceği öngörülüyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Google NotebookLM, podcast oluşturmak dışında birçok işlevsel özelliğe sahip. 2023 yılında tanıtılan yapay zeka aracı; metinleri özetleme, metinleri düzenleme, metinleri tamamlama, metinlerle ilgili öneri sunma gibi birçok fonksiyona sahip.

Instagram kullanıcıları dikkat: Meta, yapay zeka eğitimi için veri topladığını itiraf etti!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz