Çocuklar için Spotify üyeliği geliyor!

0
131 Okunma

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan popüler müzik platformu Spotify, çocuklar için özel olacak bir üyelik paketi üzerinde çalıştığını duyurdu. Çocuklar için büyük özen gösteren şirket, kendi müzik zevklerine göre güvenle kişiselleştirebilecekleri hesaplara ulaşmaları için yeşil ışık yaktı. İşte Spotify’ın üzerinde çalıştığı çocuklar için Premium üyelik detayları…

Spotify, çocuk kullanıcılarını da unutmadı

Daha önceden zaten Spotify Kids adıyla bilinen bir uygulama geliştirilmişti. Spotify Kids uygulamasında Spotify’ın uzmanlar tarafından seçtiği şarkılar, film müzikleri ve çalma listeleri bulunuyor. Bu uygulama sayesinde çocuklar kendi Spotify hesaplarına sahip olabiliyor ve ayarlarını ebeveynleri kontrol edebiliyor.

spotify kids premium çocuklar

Spotify’ın üzerinde çalıştığı bu yeni özellik ise 13 yaşının altındaki kullanıcılar için ebeveynler tarafından yönetilen bir Premium üyeliktir ve onlara ebeveynlerinin gözetimi altında uygulamanın Spotify Kids’in aksine daha fazla kısmına erişmelerini sağlar.

Bu yeni Premium üyelik için Spotify şunları yazdı: “Genç dinleyiciler, ebeveynleri tarafından yönetilen bir hesapla müzik keşfetme yolculuğuna çıkarken, bu yeni pilot program sayesinde Spotify kullanıcılarının bildiği ve sevdiği birçok özellik ve işlevin keyfini çıkarabilecekler; buna Spotify’da müzik keşfini çok heyecan verici ve benzersiz kılan kişiselleştirme özellikleri de dahil.”

Premium aile üyeleri, sahip oldukları plana yönetici bir hesap ekleyebilecek ve bu hesap daha sonra 13 yaşından küçük kullanıcının ebeveynleri tarafından uygulama içindeki kontroller aracılığı ile özelleştirilebilecek. Bu özellik sayesinde ebeveynler belirli şarkıları veya sanatçıları çocuklarının ulaşamayacağı şekilde engelleyebilecekler. Ayrıca bazı şarkılarda bulunan görsel medya da dahil olmak üzere müstehcen olabilecek içeriklerin oynatılmasının yönetilmesinde de söz sahibi olabilecek.

Spotify, şarkı sözlerini kısıtlamaya mı gidiyor?

Spotify bütün bu özellikleri anlattıktan sonra kullanıcılarının arasındaki ebeveynlerin zaten uzun süredir bir ‘Ebeveyn Modu’ istediklerini belirtti. Bu istek üzerine yeni getirdikleri pilot üyeliğin bir çözüm olabileceği düşünülüyor.

Peki siz Spotify’ın yeni getireceği bu pilot özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yararlı bir özellik olacak mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz