Spotify, şarkı sözlerini kısıtlamaya mı gidiyor?

0
440 Okunma
Spotify Şarkı Sözleri Kısıtı

Spotify, müzik dinleme deneyimini zenginleştiren özelliklerini güncellemeye devam ediyor. Ancak son güncelleme, ücretsiz plan kullanıcılarını biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Peki Spotify’ın beklenmedik bu şarkı sözleri kısıtı neler sunacak? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

Spotify, şarkı sözleri kısıtı için hazırlanıyor

Geçtiğimiz aylarda Spotify, ücretsiz kullanıcılar için sunulan şarkı sözleri özelliğini kısıtlamak isteyeceğine dair söylentiler dolaşıyordu. Ve bu söylentiler gerçek oldu. Artık ücretsiz kullanıcılar, herhangi bir şarkının tamamını görüntülemek istediklerinde Premium üyeliğe geçmek zorunda kalacaklar. Böylece Spotify, şarkı sözleri kısıtı için belirlediği özellikte, şarkı sözlerini Premium üyelere özel hâle getirerek, ücretsiz plan kullanıcılarına aylık bir sınırlama getirmiş olacak.

Spotify Şarkı Sözleri Kısıtı

Yani ücretsiz plan kullanıcılarının da bu hizmetten yararlanmalarına olanak tanıyan şarkı sözleri özelliğinin, artık sadece Premium abonelere sunulması hedefleniyor. Bu durum, Spotify’ın gelirini arttırmak ve kullanıcıları Premium plana yönlendirmek için atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ücretsiz plan kullanıcıları, şimdi istedikleri şarkının tamamını görüntülemek istediklerinde “Şarkı sözlerini göster” butonuna tıklamak zorunda kalacaklar. Bu butona tıkladıklarında, Spotify onlara artık şarkı sözlerinin aylık bir sınıra tabi olduğunu belirten bir uyarı gösterecek.

Sınıra ulaşıldığında, ücretsiz kullanıcılar artık şarkı sözlerini göremeyecekler. Bunun yerine, “Bu ay şarkı sözü sınırına ulaştınız” uyarısıyla karşılaşacaklar. Daha fazla şarkı sözü görüntülemek istediklerinde ise Premium satın alma sayfasına yönlendirilecekler.

Spotify Şarkı Sözleri Kısıtı

Bu değişiklikle birlikte, Spotify’ın ücretsiz plan kullanıcılarına sunacağı yeni ayrıcalıklar merak konusu olmaya başladı. Ancak şu an için, şarkı sözlerinin Premium’a özel hâle getirilmesi, ücretsiz plan kullanıcıları arasında hayal kırıklığına neden olabilir.

Spotify Premium fiyatları

Bireysel Premium: Dört ay boyunca 59,99 TL
Öğrenci Premium: Bir ay için ücretsiz. Sonraki aylar 32,99 TL
Duo Premium: 2 Premium hesap 79,99 TL
Premium Aile Paketi: 99,99 TL

Peki siz bu değişiklik hakkında neler düşünüyorsunuz? Kullanıcısı olduğunuz bu uygulamanın güncellemesinden memnun kalacağınızı düşünüyor musunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

İlginizi çekecek bir diğer haberimiz:

Spotify, Udemy’ye rakip oluyor! İşte yeni özellik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz