Spotify da akıma uydu. Yeni özellik daha fazla ülkede kullanılacak!

0
37 Okunma

Spotify da diğer birçok şirket gibi yapay zekayı bünyesine taşıdı. Yapay Zeka Destekli Çalma Listesi, Spotify’ın zaten kişiselleştirdiği listelerinizi yapay zeka da kullanarak mükemmel hale getiriyor.

Spotify çalma listeleriniz artık tam da istediğiniz gibi

Özellik Nisan ayından bu yana test aşamasında. Ancak yalnızca Birleşik Krallık ve Avustralya’daki premium aboneler bu özelliğe erişebiliyordu. Kullanıcılar o zamandan beri milyonlarca liste için Yapay Zeka Destekli Çalma Listesi özelliğinden yararlandı. Kullanıcıların bu özelliği kullanarak çalma listesi oluştururken yerlere, hayvanlara, aktivitelere, renklere hatta emojilere bile başvurabileceği belirtiliyor.

Spotify Yapay Zeka Çalma Listesi özelliğinin kullanılabilirliğini daha fazla ülkeye taşıdığını duyurdu. Şu anda ABD, Kanada, İrlanda ve Yeni Zelanda’da Android ve iOS cihazlarındaki Premium kullanıcılara beta olarak sunuluyor. Belirtilen ülkelerde Yapay Zeka Destekli Çalma Listesi özelliğine aşağıdaki şekilde ulaşılabiliyor.

Kitaplığınızdan, uygulamanın sağ üst köşesindeki “+” düğmesine dokunun ve “AI Çalma Listesi”ni seçin. Ardından önerilen istemlerden birini seçin veya kendi isteminizi yazın. Spotify, beğeneceğinizi düşündüğümüz parçaları, sanatçıları ve türleri içeren kişiselleştirilmiş bir çalma listesi hazırlayacaktır. Buradan, parçaları önizleyerek ve silerek şarkı seçimini kolayca yönetebilir veya Spotify’dan ek istemlerle çalma listesini iyileştirmesini isteyebilirsiniz.”Oluştur”a dokunun ve yeni çalma listeniz otomatik olarak Kitaplığınız’a kaydedilecektir.

Umarız yakın zamanda Türkiye’de de bu özellik kullanıma sunulur.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Tecno Pop 9 5G tanıtıldı! Teknik özellikleri ve fiyatı

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz