iOS 18 ile Apple, Fotoğraflar uygulamasına güçlü yeni arama işlevleri getirerek, spesifik görselleri bulma konusunda kullanıcılarına eşsiz bir deneyim sunuyor. Bu yazıda, iOS 18’in bu yeni arama özelliklerinden nasıl tam anlamıyla faydalanabileceğinizi öğreneceksiniz.

iOS 18 Fotoğraflar uygulamasındaki doğal dille arama ve görsellerin gücü

iOS 18’de Fotoğraflar uygulamasında etkili bir arama yapmanın anahtarı, doğal dil kullanmaktan geçiyor. Artık sadece anahtar kelimeler değil, aradığınız fotoğrafı daha detaylı bir şekilde tarif etmeyi deneyebilirsiniz. Uygulama, karmaşık sorguları anlayarak görsellerdeki belirli öğelere göre arama yapabiliyor.

Örneğin, daha önce “Kişiler” ve “Evcil Hayvanlar” özelliklerini kullanarak arkadaşlarınızı ve ailenizi etiketlediyseniz, “Babam gülüyor” veya “Kar topuyla oynayan köpek” gibi ifadelerle arama yapabilirsiniz. Aramanız ne kadar spesifik olursa, sonuçlar o kadar isabetli olacaktır. Hatta “salıncakta gülen çocuklar” veya “düğünde dans eden çift” gibi eylem veya duygulara dayalı aramalar bile yapabilirsiniz.

Yeni arama işlevi, nesneleri ve sahneleri bulma konusunda da oldukça başarılı. “Göl kenarındaki araba” veya “şehir siluetinde gün batımı” gibi sorgularla belirli sahneleri hızlıca bulabilirsiniz. Birden fazla unsuru birleştirerek “pencere önündeki sarı çiçekler” gibi detaylı aramalar yapmanız da mümkün.

Yemek severler için ise “mantar ile pizza” veya “masadaki biftek ve patates” gibi sorgularla yemek temalı fotoğraflarınızı bulmak artık çok daha kolay. İnsanlar için yaptığınız aramalarda, kişilerin dış görünüşleri veya eylemleriyle ilgili ayrıntıları da ekleyebilirsiniz. Örneğin, “yeşil şapkalı annem ve şarap kadehi” veya “gelinlik giymiş Emma” gibi sorgularla daha spesifik sonuçlar elde edebilirsiniz.

Fotoğraflar uygulaması artık videolar içinde de arama yapabiliyor. Belirli bir anı hatırlıyor ama hangi videoda olduğunu bulamıyorsanız, sahneyi tarif etmeyi deneyin. Örneğin, “emekleyen bebek” veya “göl üzerindeki havai fişekler” gibi ifadelerle direkt o ana ulaşabilirsiniz.

Bu gelişmiş arama işlevlerinin çalışması için Fotoğraflar uygulamasının kütüphanenizi dizine eklemesi gerektiğini unutmayın. Bu işlem cihazınızda gerçekleştiği için gizliliğiniz korunur, ancak iOS 18’e güncelledikten hemen sonra aramalarınızın tam olarak isabetli olmaması durumunda sabırlı olmanız gerekebilir.

Biraz pratikle, iOS 18’in yeni arama işlevinin unutulmuş anıları yeniden keşfetmenize ve belirli görselleri kolayca bulmanıza yardımcı olduğunu göreceksiniz. Aramalarınızı yaratıcı bir şekilde yapmaktan çekinmeyin; uygulamanın neler bulabileceği sizi şaşırtabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz