Instagram’dan 15 dakikadan kısa videolar için yeni karar

0
158 Okunma

Sosyal medya devi Instagram bugün 15 dakikadan kısa yeni video gönderilerinin artık Reels olarak paylaşılacağını duyurdu Bu değişiklikten önce yayınlanan videolar video olarak kalacak ve Reel olmayacak.

15 dakikadan kısa Instagram video gönderileri artık Reels olarak paylaşılacak

Sosyal medya şirketi, bu değişikliği birkaç hafta önce test etmeye başladı ve önümüzdeki haftalarda kalıcı hale getiriyor. Instagram, değişikliğin Instagram’ın daha sürükleyici ve tam ekran bir deneyim sunma çabalarının bir parçası olduğunu söylemekte. Şirket ayrıca, uygulamadaki tüm videolar için tek bir ana sayfa oluşturmak amacıyla kullanıcı profillerindeki video ve Reels sekmelerini bir araya getiriyor.

Meta, “Reels, Instagram’da video izlemek ve oluşturmak için daha sürükleyici ve eğlenceli bir yol sunduğundan, bu yaratıcı araçları ve tam ekran deneyimini video gönderilerinize de getiriyoruz” diyor. Yeni özellik ile birlikte, hesabınız herkese açıksa ve Reels dönüşen bir video yayınlarsanız, herkes kısa videonuzu keşfedebilir ve kendi Reels videolarını oluşturmak için orijinal sesinizi kullanabilir. 

instagram-dan-15-dakikadan-kisa-videolar-icin-yeni-karar-1

Buna ek olarak Instagram, kullanıcıların Makaralar oluşturması ve paylaşması için yeni yollar sunduğunu da duyurdu. Sosyal medya devi, kullanıcıların aynı anda içeriği ve tepkilerini kaydetmesine olanak tanıyacak yeni bir “ikili” özellik sunacak. Şirket platform kamerasındaki Dual özelliğini kullanarak başka bir bakış açısı paylaşmak için telefonunuzun ön ve arka kameralarını aynı anda kullanarak kayıt yapabilirsiniz.

Şirket, bir blog gönderisinde “Instagram deneyiminizi iyileştirmenin yolları üzerinde her zaman çalışıyoruz” dedi. “Instagram’da makara oluşturmayı ve paylaşmayı daha kolay ve eğlenceli hale getiren özellikler geliştirmeye devam edeceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz