Instagram’dan yeni özellik: Ekran görüntüsü alınamayacak!

0
59 Okunma
Instagram Direkt Mesaj Ekran Görüntüsü Engeli

Instagram, kullanıcılarını daha güvenli bir ortamda buluşturmak adına önemli bir adım daha atıyor. Geçtiğimiz günlerde platformda taciz ve tehdit gibi olayları engellemeye yönelik yeni güvenlik önlemlerini hayata geçiren platform, şimdi de direkt mesajlardan (DM) ekran görüntüsü alan kullanıcıları platformdan tamamen yasaklayacak yeni bir özelliği devreye sokuyor. İşte Instagram direkt mesaj ekran görüntüsü engeli ile ilgili ayrıntılar…

Peki Instagram direkt mesaj ekran görüntüsü engeli nasıl olacak? Yasağı çiğneyenlere ise…

Meta’nın liderlik ettiği bu yenilik, özellikle gençleri ve hassas kullanıcıları koruma altına almayı hedefliyor. Son dönemde artan şantaj ve gizlilik ihlali vakalarına karşı alınan bu önlem, Instagram’ın mesajlaşma bölümünde önemli değişiklikleri beraberinde getiriyor. Artık, özel mesajlarla gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsü alınması teknik olarak engellenmiş durumda. Dahası, bu kuralı çiğnemeye çalışanlar, Instagram’dan kalıcı olarak yasaklanacak.

Instagram Direkt Mesaj Ekran Görüntüsü Engeli

Instagram, ‘geçici medya gönderme’ özellikleri aracılığıyla gönderilen mesajların, izinsiz bir şekilde kaydedilmesinin önüne geçmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili Meta yetkilileri:

“Artık kullanıcılarımız, içeriklerinin gizlice kaydedilmesi endişesi taşımadan DM üzerinden paylaşım yapabilecek” açıklamasında bulunarak, ilgili  güvenlik güncellemesinin önemini vurguladı.

Etkileyici bir Instagram profili nasıl oluşturulur?

Özellikle mobil kullanıcılar için hayata geçirilen bu ekran görüntüsü yasağı, Instagram’ın web sürümünde de geçerli olacak. Bilgisayardan ekran görüntüsü alınmasına yönelik engelleri aşmak teknik yönden zor olsa da, Meta bu duruma da çözüm getirdi. Web kullanıcıları, artık ‘bir kez görüntüle’ özelliği ile gönderilen içeriklere erişemeyecek. Bu sayede ekran görüntüsü alma riski tamamen ortadan kaldırılmış olacak.

Bu özelliklerin yanı sıra Instagram, çıplaklık içeren görselleri bulanıklaştıran ve bu tür içeriklerin paylaşımını uyarılarla engellemeye çalışan bir filtre sistemi de geliştirdi. Kullanıcılar, bu tür içerikleri paylaşmadan önce olası sonuçlar hakkında bilgilendirilecek ve daha güvenli bir kullanım deneyimi yaşayacak.

Instagram Direkt Mesaj Ekran Görüntüsü Engeli

Sonuç olarak, Instagram’ın yeni güvenlik önlemleriyle, platform kullanıcılarının gizliliği her zamankinden daha çok korunuyor. Bu yeniliklerle birlikte, Instagram, hem bireysel kullanıcıları hem de dijital ortamda güvenlik arayan markalar için daha güçlü bir güvenlik kalkanı sunmaya devam ediyor.

Peki ilgili yenilik hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Yeni güncelleme ile kullanıcısı olduğunuz bu platformda mesajlaşmak daha güvenli olur mu dersiniz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz