Instagram’dan istenmeyen DM’ler için kısıtlama!

0
108 Okunma

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, DM üzerinden kullanıcıları rahatsız edenlere karşı bazı önlemler aldı.

DM’den yalnızca bir kere mesaj atılabilecek!

Instagram, kullanıcılarının güvenliği için her geçen gün geliştirici adımlar atmaya devam ediyor. Haberlere göre Instagram, kullanıcıların istenmeyen fotoğraflara ve videolara maruz kalmasını önlemek için yeni bir özelliğini duyurdu.

Popüler uygulama Instagram, kullanıcı DM’lerinin istenmeyen mesajlar ile dolmasını engellemek için yeni bir adım attı.

ınstagram DM kısıtlaması

Yeni özellik ile birlikte sizi takip etmeyen birine yalnızca bir mesaj gönderebileceksiniz. Mesaj isteğiniz kabul edildiğinde ise DM göndermeye devam edebileceksiniz.

Aynı zamanda birine ilk göndereceğiniz mesaj fotoğraf, video veya sesli mesaj olmayacak. İlk olarak sadece yazılı bir mesaj gönderebiliyorsunuz. Mesaj isteğiniz kabul edildiğinde yazışma devam ediyor.

ınstagram DM

Meta Kadın Güvenliği Başkanı Cindy Southworth da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

“İnsanların gelen kutularını açıkları zaman kendilerini güvende ve kontrolde hissetmelerini istiyoruz. Bu nedenle insanların sohbet isteğini kabul edene kadar takip etmedikleri birinden resim, video veya birden fazla mesaj almamalarını sağlayacak yeni özellikleri test ediyoruz. (…)”

Peki siz Instagram’ın yeni DM kısıtlama özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz