Akıllı bileklikler dünyasında devrim!

0
503 Okunma
Akıllı telefonlara kablosuz bağlantı sağlayabilen akıllı bileklikler

Akıllı bileklikler , gün geçtikçe hayatımızda daha çok önemli bir rol üstlenmeye başladı. Rutgers Üniversitesi-New Brunswick mühendisleri, yeni bir kişisel sağlık ve çevresel izleme cihazları dalgası sağlayacak akıllı bir bileklikler üretti. Bu akıllı bileklikler; bildiğimiz diğer bilekliklerden çok farklı bir özelliğiyle karşımıza çıkıyor.  Son teknolojiyle üretilen akıllı bileklikler, parçacıkları sayabilen bir biyosensöre sahip.

Şu andaki giyilebilir cihazlar, kalp hızı ve egzersiz aktivitesi gibi sadece birkaç fiziksel parametreyi ölçebiliyor. Böylece kan hücreleri, bakteriler ve havada organik veya inorganik parçacıklar izleyebilen bu teknoloji, kalp hızlarını ve fiziksel aktiviteyi izleyebilen saatlere ve diğer giyilebilir cihazlara eklenebilir.Böylece, takılabilir bir cihazın kan dolaşımımızdaki farklı hücrelerin sayımlarını izleme yeteneği, kişisel sağlık izlemeyi bir sonraki seviyeye taşıyacaktır!

Akıllı telefonlara kablosuz bağlantı sağlayabilen akıllı bileklikler

Plastik bileklik, insan saçı çapından bile daha ince kanallı bir esnek devre kartı ve bir biyosensör içeriyor. Ayrıca; Rutgers Üniversitesi’ne göre, elektrik sinyallerini işlemek için bir devreye, verileri dijital hale getirmek için bir mikro denetleyiciye ve verileri kablosuz olarak iletmek için bir Bluetooth modülüne sahiptir.

Kan hücresi sayımının çok önemli olduğu bir dizi hastalık var. Mesela; anormal derecede yüksek veya düşük beyaz kan hücresi sayımları, lösemi gibi belirli kanserlerin göstergeleridir. Bu akılı bileklikler sayesinde, kan örnekleri; pıhtılar yoluyla elde edilebiliyor ve  kan hücreleri sayılabiliyor. Sonrasında ise veriler; verileri işleyen ve görüntüleyen bir uygulama ile akıllı telefona kablosuz olarak gönderiliyor. Böylece; sağlık profesyonelleri laboratuvar tabanlı ekipmana ihtiyaç duymadan, hastalarından hızlı kan testi sonuçları alabilecekler.

Teknolojiyi geliştiren mühendisler, yeni nesil bilekliklerin çeşitli biyomedikal ve çevresel uygulamalarda kullanılabileceğini düşünüyorlar. Hastalar, sağlığını sürekli izleyebilecek ve sonuçları hekimlere uzaktan gönderebilecekler.

Ayrıca; insanlar, parçacık sayabilen bu akıllı bileklikler sayesinde, gün içinde  maruz kaldıkları küçük parçacık veya toz miktarını ölçebilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz