Akıllı telefonlarda YouTube kullanımını kolaylaştıracak 5 ipucu

0
143 Okunma
YouTube kullanımını kolaylaştıracak 5 ipucu

Çevrim içi video platformu YouTube, bilgisayar gibi mobil cihazlarda da sıklıkla kullanılıyor. Hayatın her alanından içerikler bulabileceğimiz platformun mobil kullanımı oldukça pratik. Gelin birlikte YouTube uygulamasını mobil cihazlarda kullanmayı kolaylaştıracak 5 ipucunu inceleyelim.

YouTube kullanımını kolaylaştıracak 5 ipucu

Videoyu ileri ve geri almak için çift dokunma

Video içerikleri izlemek keyifli fakat içeriğin her saniyesini izlemek istemeyebilirsiniz. Geçmek istediğiniz alanlar için alt kısımda bulun ince akış çizgisi yerine; sağa veya sola çift tıklayarak geri ileri sarabilirsiniz. Üstelik bu ileri ve geri sarmaların kaç saniye olacağına ayarlar kısmından siz karar verebilirsiniz.

Bölümleri atlamak için iki parmakla çift dokunma

Özellikle YouTube uygulamasında dizi veya seri videolar izlemeyi sevenlerin işini kolaylaştıracak bu özellik videolar arası geçiş yapmanıza imkan tanıyor. Ekrandan ayrılmadan iki parmağınızla aynı alan çift dokunuş yaparak sonraki bölüme geçebilirsiniz.

Videoyu ilerletmek için parmağınızı ekranda kaydırın

İlk ipucunda olduğu gibi belirli bir kısıta takılmadan sürekli bir ilerletme yapmak istiyorsanız yine parmak hareketlerinden faydalanabilirsiniz. Parmağınız ile ekrana dokunup kaydırma yaparak video üzerinde ilerleyebilirsiniz. Aynı özellik ile videoyu geri sarmanız da mümkün.

Tüm ekranı doldurmak için yakınlaştırın

YouTube videoları her zaman telefonunuzun ekranını tam kaplamaz. Bu görüntü hoşunuza gitmiyor ve daha yakın mesafede çerçeve olmadan videolarınızı izlemek istiyorsanız ekran üzerinde yakınlaştırma işlemi yapabilirsiniz. Üstelik bu yakınlaştırma; uzaklaştırma hareketi yaparak sonlandırabilir.

Yeni videolar aramak için aşağı kaydır

YouTube kullanımını kolaylaştıracak 5 ipucu

Herhangi bir konuda platform içerisinde yeni videolara ulaşmak için videoyu kapatmanıza gerek yok. Ekranı aşağı kaydırarak bir yandan içeriği dinlerken diğer yandan platform içinde gezinti yapabilirsiniz. Bu özellik; müzik dinlemeyi seven kullanıcılar için vazgeçilmez bir özellik olacak.

Bu basit hareketler sayesinde YouTube uygulamasında daha keyifli vakit geçirebilirsiniz. Hepsi birbirinden kolay bu hareketler ile video keyfiniz bozulmadan ya da fazla çaba harcamadan video izlemek mümkün. Siz YouTube uygulamasındaki hangi yöntemi daha pratik buldunuz? Bizimle paylaşmayı unutmayın!

Pembe Teknoloji YouTube kanalını takip ediyor musunuz? Kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz. Abone olmayı ve videolarımızı izlemeyi unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz