Alışverişlerde kredi kartı kullanımı artıyor

0
298 Okunma

BKM, kart kullanım alışkanlıkları araştırması gerçekleştirdi ve araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Artık alışverişlerimizi yaparken nakit para kullanımının azaldığı ve hem kolaylık hem sonradan hesaplanılabilirlik açısından banka kartlarımıza ve kredi kartlarımıza yöneliyoruz. BKM ise bu durumun ülkemizde ne denli yaygın olduğunu saptamak amacıyla bir araştırma gerçekleştirdi.

Bankalararası Kart Merkezi‘nin ülkemizdeki kart kullanım alışkanlıklarını ölçmek için bu yıl 8’incisini gerçekleştirdiği Kart Monitör Araştırması‘nın sonuçları dikkat çeken verilerle paylaşıldı.

Türkiye’nin yüzde 68’i alışverişlerde kredi kartını tercih ediyor

Araştırma verilerine göre, 2015 yılında ”Alışveriş yaparken en çok tercih ettiğiniz ödeme yöntemi nedir?” sorusuna yüzde 61 oranla kredi kartı yanıtı verilirken 2017 yılı itibariyle bu oranın yüzde 68‘e yükseldiği görüldü.

Türkiye’de banka hesabı ya da kredi kartı kullanmayan 20 milyonun üzerinde tüketici bulunurken, kredi kartı çıkarmayı düşünenlerin sayısındaki artış göze çarpıyor.

Bir diğer dikkat çeken detay ise, ”Kredi kartı ile taksit kullanarak ödeme yapmayı tercih ediyorum” diyenlerin oranının 2015 yılında yüzde 6 iken, 2017 yılı itibarıyla bu oranın yüzde 26’ya yükselmesi oldu.

Araştırma kapsamında kart kullanıcılarına gelecekte ödemelerini hangi yolla yapmak istedikleri sorulurken, bu soruya cep telefonu yanıtını verenlerin oranının yüzde 67 olduğu da ortaya çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz