Amazon ve Google evlerle ilgi daha fazla bilgi peşinde!

0
72 Okunma

Türkiye’de dil desteği sebebiyle fazla popüler olmayan Google Home ve Google Asistan gün boyunca belirli zamanlarda kullanıcıları dinliyor. Aynı şekilde Amazon Echo ve Amazon Alexa da aynı şekilde çalışıyor. Ancak şimdi Amazon ve Google daha fazlasını öğrenebilmek için çalışıyor. 

Bloomberg’de yer alan bilgiye göre söz konusu akıllı hoparlörler daha da yaygın hale geldiğinde, Amazon ve Google hoparlörlerine bağlı bir cihazdan sürekli bir bilgi akışı isteyecek. Bloomberg’e göre kullanıcı Alexa’dan bunu yapmasını istemese bile, Alexa’a Amazon’a kullanıcı ile ilgili rapor verecek. 

Akıllı hoparlörlerin veri depoladığı artık herkes tarafından biliniyor ve bu kullanıcılar için her zaman bir endişe konusu. İlerleyen zamanda evlerde yapılan özel görüşmeler ve en küçük hareketler bile takip edilebilir hale gelebilir. 

Konu ile ilgili Google ve Amazon’un dirsek temasında olduğu Logitech cephesinden bir açıklama geldi. Şirket yöneticisi Ian Crow, “Böyle bir takip yapılacaksa kullanıcılarımızla aynı fikirde olacağımız, iyi bir nedenimiz olması lazım” dedi.

Akıllı hoparlörler insanların hayatını kolaylaştıyor. Evet ama bu Amazon ve Google gibi teknoloji devlerinin, evlerimizde olan biten her şeyi öğrenmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz