Android 15 QPR1 Beta 2’de yaşanacak kilit ekranı sorunları ve çözümleri

0
153 Okunma

Google, geçtiğimiz Perşembe günü Android 15 QPR1 Beta 2’yi önemli sayıda kullanıcı odaklı değişiklik içeren bir güncelleme olarak yayınladı. O zamandan beri Android 15 QPR1 Beta 2’yi test ediyoruz ve günlük kullanım için yeterince kararlı olduğunu söyleyebiliriz, ancak bazı hatalar hala kullanıcıları etkileyecek gibi görünüyor. Bu sürümde özellikle Pixel cihazlarındaki ekran görüntüleri ve kilit ekranıyla ilgili sorunlar öne çıkacak.

Pixel ekran görüntüleri hataları, kilit ekranında aksaklıklar yaşanacak

Android 15 QPR1 Beta 2 sürümünde Pixel cihazlarında ekran görüntüleri otomatik olarak işlenmeyecek. Ekran görüntüsü alındığında, ekranın alt köşesindeki önizleme yanmayacak ve dokunulduğunda yalnızca düzenleme aracı açılacak. Ayrıca, “Paylaş”, “Düzenle” ve “Daha fazlasını yakala” seçeneklerinin yanında “Hatırlatıcı” eylemi görünmeyecek. Ekran görüntüsü alındığında normalde görülen “Ekran görüntüsüne ekleniyor” bildirimi de artık çıkmayacak. Bu durum, Pixel Ekran Görüntüleri’nin hangi uygulamadan ekran görüntüsü alındığını tanımasını ve örneğin Chrome’da sayfa URL’sini derin bağlantıyla göstermesini engelleyecek.

Bunun yanı sıra, Pixel Ekran Görüntüleri uygulamasını açtığınızda ekran görüntülerinin Gemini Nano tarafından işlenmediğini göreceksiniz. Ancak, bir görüntüyü manuel olarak “Şimdi işle” komutuyla işleyebileceksiniz. İlginç bir şekilde, bazı kullanıcılar ekran görüntülerinin gece otomatik olarak işlendiğini fark etti, ancak yine de bu görüntülerin hangi uygulamadan alındığı belirtilmeyecek. Uygulama, cihazınızdaki tüm ekran görüntülerini göstermeye devam edecek ve bunları Koleksiyonlar içinde sıralama, not ekleme ve hatırlatıcı oluşturma gibi işlevler sunacak, ancak yapay zeka ile işleme desteği eksik olacak.

Bazen ekran görüntülerinin başarısız olduğunu da gözlemledik, ancak bu sorun 2-3 günlük bir kullanımda yalnızca bir kez gerçekleşti. Ekran görüntüsü alınamadığında bir sistem uyarı mesajı alacaksınız.

Android 15 QPR1 Beta 2’de ayrıca bazı kilit ekranı hataları da yaşanacak. Özellikle, cihaz yeniden başlatıldıktan sonra, kilit ekranında yer alan iki kısayol görünmeyecek. Bu kısayolları yeniden ayarlamak için “Duvar Kağıdı ve Stil” bölümüne girmeniz gerekecek. Ancak, bu düzenleyici de bazen sorunlu çalışacak ve “Uygulama Bilgileri” üzerinden “Zorla Durdur” yaparak yeniden yüklenmesi gerekecek.

Bir diğer dikkat çeken sorun ise, kilit ekranındayken kamera uygulamasını açıp, ekranın altındaki hareket çubuğunu yukarı kaydırarak çıkış yaptığınızda yaşanacak. Bu durumda, bir süre sonra kamera veya Google Home Kontrolleri yeniden açılacak. Bu sorunun geçici çözümü, uygulamaları ekranın sol veya sağ kenarından kaydırarak kapatmak olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz