Android telefonunuzun daha hızlı açılmasını sağlamanın 7 yolu

0
189 Okunma

Bazen telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekebilir ve bu süreç uzun sürebilir. Bu sinir bozucu durumu yaşamak istemiyorsanız bazı ipuçları ile Android telefonunuzun açılımını hızlandırabilirsiniz. İşte Android telefonunuzun daha hızlı açılmasını sağlamanın 7 yolu…

Android telefon açılımını hızlandırabilecek adımlar

1- Telefonunuzu güncel tutun 

Telefonunuz için gelen tüm yeni yazılım güncellemelerini yükleyerek telefonunuzu güncel tutun. Bu güncellemeler zamanında yapılmadığında Android telefonunuz yavaşlayabilir. Bu durumu kontrol etmek için Ayarlar bölümünden yazılımın güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

android telefon

2- Dahili depolama alanını aşırı doldurmayın

Android telefonunuzu gereksiz depolamaktan kaçının. Depolama alanının en az %10’unu boş tutmaya çalışın. Depolama alanını hızlı bir şekilde boşaltmak istiyorsanız kullanmadığınız gereksiz uygulamaları, fotoğraf, video ve müzikleri silerek işe başlayabilirsiniz.

3- Silinemeyen uygulamaları devre dışı bırakın 

Bazı uygulamalar işletim sisteminin parçası oldukları için telefonunuzdan silinmeyebilir. Bu durumda telefondan silinmeyen uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz. Devre dışı bıraktığınız uygulamalar arka planda çalışmadıkları için telefonun hızını da etkilememiş olurlar.

4- Az kullanılan uygulamaları uyku moduna alın 

Telefona indirilen bazı uygulamalar sürekli kullanılmayabiliyor. Bu durumda sık kullanılmayan uygulamaları derin uyku moduna alabilirsiniz. Bu adımı uyguladığınızda uyku moduna aldığınız uygulamalar arka planda çalışmaz ve telefon komutlara hızlı yanıt verir.

5- Ana ekranı gereksiz uygulamalardan temizleyin 

Telefonun ana ekranında bulunan görünüm de çok önemlidir. Uygulama dizilimleri kafa karıştırıcı veya göz yorucu şekilde olmamalı. Yalnızca çok kullanılan uygulamalar ana ekranda bulunmalı.

6- Canlı duvar kağıdı kullanmayın

Telefonlarda kullanılan canlı duvar kağıtları çok fazla işlem gücü gerektirir. Aynı zamanda telefonun pil ömrünü tüketerek ön yükleme süresini yavaşlatırlar.

7- Fabrika ayarlarına döndürün

Tüm adımları denediğiniz halde hala telefonunuzda hızlanma olmadıysa denenebilecek en son yöntem ise fabrika ayarlarına döndürme olacaktır. Android telefonunuzda fabrika ayarlarına dönüşüm işlemi gerçekleştirdiğinizde, fotoğraflar, videolar ve diğer belgeler silinerek cihaz ilk aldığınız duruma geri döner.

 

Peki siz telefonunuzu hızlandırmak için hangi adımları uyguluyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz