Android ve iPhone’da Kişiler Dışındaki Tüm Aramalar Nasıl Engellenir?

0
108 Okunma

Bilinmeyen numaralardan gelen sürekli aramalar üretkenlik saatlerinizi mahvedebilir. Bu içeriğimizde ‘Aramalar Nasıl Engellenir’ sorusuna yanıt vereceğiz. Android veya iPhone’unuzda DND (Rahatsız Etmeyin) modunu her zaman etkinleştirebilirsiniz. Ancak etkin bir DND modu sırasında önemli mesajları kaçırabilirsiniz. Rastgele numaralardan sıklıkla gereksiz aramalar alıyorsanız Android ve iPhone’daki kişiler dışındaki tüm aramaları engellemek için aşağıdaki adımları kullanın.

Hem Android hem de iOS, spam aramalarını engellemek için filtrelerle birlikte gelir. Ancak bazı bilinmeyen numaralar kısıtlamaları aşabilir ve çalışma saatleri içinde telefonunuzu çalabilir. DND profilini yalnızca kişilerden gelen aramalara izin verecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Kişiler dışındaki herkesi engellemek için üçüncü taraf uygulamaları da kullanabilirsiniz. Önce yerleşik seçenekleri inceleyelim.

android-ve-iphoneda-kisiler-disindaki-tum-aramalar-nasil-engellenir-1

ANDROİD’DE BİLİNMEYEN NUMARALARIN SİZİ ARAMASINI ENGELLEYİN

Android’de kimliği belirsiz arayanlardan gelen aramaları engelleyebilirsiniz. Etkin bir spam arama filtresi, askıya alınan spam aramalarının sizi rahatsız etmesini önleyebilir. Değişiklik yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Android’de Telefon uygulamasını başlatın. Sağ üst köşedeki üç dikey nokta menüsüne dokunun ve Ayarlar’ı seçin.

Adım 2: Arayanın Kimliği ve spam’a dokunun.

Adım 3: Spam çağrıları filtrele geçişini etkinleştirin.

Adım 4: Geri dönün ve Engellenen numaralar’ı açın.

Adım 5: Bilinmeyen geçişini etkinleştirin.

iPHONE’DAKİ KİŞİLER DIŞINDAKİ TÜM ARAMALARI ENGELLE

Spam ve bilinmeyen arayanları doğrudan iPhone’da engellemenin bir yolu yoktur. Ancak iOS, bilinmeyen arayanları susturma seçeneği sunuyor. İşte yapmanız gerekenler.

Adım 1: iPhone’da Ayarlar uygulamasını açın ve Telefon’a gidin.

Adım 2: Bilinmeyen Arayanları Sustur’u seçin.

Adım 3: Aşağıdaki menüden aynı geçişi devre dışı bırakın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz