Apple, iPhone 15’lerde Android kablolarının kullanılmasına karşı uyarıyor

0
99 Okunma

Apple yakın zamanda çeşitli geliştirmeler içeren iPhone 15 serisini tanıttı ; dikkate değer bir değişiklik, tüm modellerde evrensel Type-C arayüzünün benimsenmesiydi. Bu hamle, Android telefonlarda geçerli olan trendle uyumlu olduğundan ve kullanıcıların birden fazla cihaz için tek bir kablo kullanmasına olanak tanıdığından tüketiciler tarafından olumlu karşılandı. Dahası, Android’den iPhone’a platformlar arası pil paylaşımı artık bir gerçektir ve kullanıcı deneyimini daha da geliştirir.

Ancak Çin’den gelen son raporlar, bazı Apple Store’ların olası aşırı ısınma endişelerini gerekçe göstererek yeni iPhone 15 ile Android şarj kablolarının kullanılmasına karşı uyarıda bulunduğunu öne sürüyor.

Güvenlik Kaygısı mı, Satış Stratejisi mi?

Bu uyarılar, Guangdong Eyaleti, Foshan’daki özel bir Apple mağazasının müşterilere iPhone 15’i şarj etmek için Android Type-C kablolarını kullanmamalarını tavsiye etmesiyle ortaya çıktı. Mağaza, arayüzlerin pin düzenindeki farklılıkları vurguladı ve bir Android kablosu kullanmanın yol açabileceğini öne sürdü. tek sıralı 9 pinli ve tek sıralı 11 pinli konnektörler arasındaki boşluğun biraz daha küçük olması nedeniyle aşırı ısınmaya neden olabilir.

Birden fazla Apple özel mağazasının benzer uyarılar yayınladığını gösteren raporlar olduğundan, bu uyarının tek bir mağazayla sınırlı olmadığı görülüyor.

apple-iphone-15lerde-android-kablolarinin-kullanilmasina-karsi-uyariyor-1

Eleştirmenler, bu uyarıların Apple’ın Android üreticilerininkinden çok daha yüksek fiyatlara sahip olan resmi şarj kablolarının satın alınmasını teşvik etme girişimi olabileceği yönündeki endişelerini dile getirdi.

Bu durum, tavsiyenin gerçekten cihaz güvenliği kaygılarından mı kaynaklandığı yoksa Apple’ın tescilli aksesuarlarının satışını artırmaya yönelik stratejik bir hareket mi olduğu konusunda süregelen bir tartışmayı ve spekülasyonları ateşledi.

Şu an itibarıyla Apple, iPhone 15 serisinde Android şarj kablolarının kullanılmasına ilişkin pozisyonunu açıklayan resmi bir açıklama yayınlamadı. Bu durum, görünüşte evrensel bir Type-C arayüzünün benimsenmesine rağmen, şarj kablolarının uyumluluğu hakkında soruları gündeme getiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz