Apple o uygulamaları kaldırma kararı aldı: İşte detaylar!

0
296 Okunma

Apple’ın bu yıl çıkartması beklenilen iPhone 14 modeli ile ilgili sızıntılar her geçen gün artmaya devam ediyor. Ekran üreticisinde değişikliğe giden popüler teknoloji firması Apple Store ile ilgili önemli bir güncelleme ile karşımızda. Şirket bütün uygulamaları etkileyecek olan yeni kararını açıkladı. Peki ya hangi uygulamalar mağazadan kaldırılacak? İşte detaylar…

Su geçiren Apple Watch’a ne yapılmalı?

Apple güncelleme süresi geçen uygulamaları mağazadan kaldırıyor

Apple, artık güncelleme almayan uygulamaları Apple Store’dan kaldırma kararı aldı. Uygulama geliştiricilerine gönderilen bir e-posta sayesinde ortaya çıkan yeni güncelleme tüm uygulamaları ilgilendiriyor. Apple, “önemli bir süre içinde güncellenmemiş” uygulamaları App Store’dan kaldıracağı konusunda uyarıyor ve geliştiricilere bunları güncellemeleri için yalnızca 30 gün tanıyor.

Apple, e-postada “30 gün içinde inceleme için bir güncelleme göndererek bu uygulamayı yeni kullanıcıların keşfetmesi ve App Store’dan indirmesi için hazır tutabilirsiniz” diye yazıyor. “30 gün içinde herhangi bir güncelleme gönderilmezse uygulama satıştan kaldırılacaktır.” Apple, güncel olmayan uygulamaları App Store’dan kaldıracak olsa da, önceden indirilen uygulamalar kullanıcıların cihazlarında kalacaktır.

Kabwe , Twitter’da Apple’ın tam işlevli oyunu Motivoto’yu Mart 2019’dan beri güncellenmediği için kaldırmakla tehdit ettiğini söyledi. Bu arada, FlickType Apple Watch klavyesinin geliştiricisi Kosta Eleftheriou, Apple’ın uygulamasının iki yıldır güncellenmediği için görme engelliler için özel olarak yapılmış bir sürümünü kaldırdığını söylüyor.

Eleftheriou’nun tweet’inde belirttiği gibi, bir zamanlar süper popüler olan Pocket God uygulaması, son güncellemesini 2015’te almasına rağmen hala App Store’da bulunuyor. Geliştirici Emilia Lazer-Walker ayrıca Apple’ın “birkaçını” kaldırdığını bildirdi. App Store’dan eski oyunlar. Diğer birkaç geliştirici de aynı deneyimi paylaşıyor ve uygulamalarını güncellemek için zamanları olmadığını belirtiyor.

Apple’ın App Store İyileştirmeleri sayfasında şirket şöyle diyor: “Uygulamaları değerlendirmek, artık amaçlandığı gibi çalışmayan, mevcut inceleme yönergelerini takip etmeyen veya eski olan uygulamaları kaldırmak için devam eden bir süreç uyguluyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz