Apple, sinema dünyasında umduğunu bulamadı!

0
253 Okunma

Apple, geçtiğimiz günlerde sinema dünyasına adım atmıştı. Yaklaşık 1 milyon dolar yatırdığı yapımların bazıları beyaz perdede de gösterime girmişti. Ancak son açıklanan verilere göre durum pek de umulduğu gibi olmadı. İşte detaylar…

Apple’ın sinema dünyasındaki hayalleri suya düştü!

Geçtiğimiz günlerde Apple, sinema dünyası için adımlar atmıştı. Yapımlar, hem Apple TV+ hem de gişede seyirci ile buluşmuştu. Marka, Killers of the Flower Moon, Napoleon ve Argylle: Gizli Casus adlı 3 yapıma yaklaşık olarak 700 milyon dolardan fazla yatırım yaptı.

apple sinema

Ancak vizyona giren filmlerin hasılatı Apple’ın düşündüğü gibi olmadı. Zira bahsi geçen 3 filmin gişedeki toplam hasılatı yalnızca 466 milyon dolar oldu. Bu da bizlere markanın yaklaşık olarak 250 milyon dolar civarında bir zarar yaptığını gösteriyor.

Marka bu durumda cari açığını kapatmak ve kâr edebilmek için kiralama ve satın alma yöntemlerini denemeyi planlıyor. Marka, Amazon Prime ve iTunes gibi platformlar üzerinden yayımladığı yapımları satmak için kolları sıvadı.

Bu filmlerden “Killers of the Flower Moon”  ve “Napoleon”, geçtiğimiz 2023 yılında Apple Store uygulamasında kullanıcıların satın aldığı ve kiraladığı filmlerin listesinin ilk sıralarında yer aldı. Böylece buradan elde edilen kazançlar, yapımların gişe hasılatları düşük olsa da durumun toparlandığı ve daha kazançlı olduğu açıklandı.

Netflix kullanıcılarına kötü haber! Pek çok sevilen dizi ve film kaldırılıyor!

Marka ise tüm bunlara rağmen beyaz perdeden ayrılmamakla kararlı olduğunu açıkladı. Hatta ilerleyen süreçlerde Apple TV+ ve diğer dijital platformlara yatırımların devam edeceğini de belirtti. Peki siz Apple’ın bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yukarıda sözü geçen filmleri izlediniz mi? Haber hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz