Apple ve Netflix rekabeti için tarih belli oldu!

0
101 Okunma

Bloomberg’de yayınlanan bilgiye göre Apple, 25 Mart’ta uzun zamandır beklenen video abonelik servisini tanıtacak. Ancak, Apple cephesinden beklenen başka hamleler de var. Şirketin tanıtım etkinliğine Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner ve JJ Abrams gibi Hollywood yıldızlarını da davet ettiği ortaya çıktı. Apple ve Netflix arasında ilerleyen aylarda sıkı bir rekabete başlayacak diyebiliriz. 

Tüm video içerik sağlayıcılarını bir uygulamada birleştirmek isteyen Apple’ın yeni video servisinde Apple orijinal TV içerikleri ve filmleri de yer alacak. Apple ürünlerine sahip kullanıcılar orijinal içerikleri ücretsiz de izleyebilecek. 

Tüm içerik sağlayıcılarını kanatları altına almak isteyen Apple’a karşı rakipleri temkinli yaklaşıyor. Netflix ve Hulu, Apple ile anlaşma yapmak istemeyen içerik sağlayıcıları arasında. HBO’nun da kafa karışıklığı yaşadığı biliniyor. Apple’a içeriklerini açacaklar arasında; Starz, Showtime ve Viacom yer alıyor. Bildiğiniz gibi Starz Lions Gate’e, Showtime ise CBS’e ait. 

Netflix’in bu kararı Apple ve Netflix arasındaki rekabeti kızıştıracak. Şirket içerik haklarını veren şirketlerden, yapacağı yayınlar üzerinden yüzde 30 komisyon alacak.

Şirketin ilk etap için içeriklere 1 milyar dolar kaynak alındığı söyleniyor. Ayrıca tahminlere göre yeni servisin tanıtımı nisan ayına da sarkabilir. Bu tarih ilerleyen günlerde kesinleşecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz