Apple Watch parkinson hastalarına yardım edecek

0
350 Okunma
Apple Watch parkinson hastalarına yardım edecek

Apple Watch piyasadaki en popüler giyilebilir cihazlardan bir tanesi. Bu ürünün insanların hayatını daha iyi hale getirdiği çok açık. Apple Watch bu zamana kadar özellikle sağlık alanında birçok fayda sağladı. Şimdi bunlara bir yenisini daha ekleyecek. Artık parkinson hastaları akıllı saat aracılığı ile takip edilecek.

Parkinson hastaları Apple Watch ile takip edilecek

FDA, Apple Watch’un Parkinson hastalarını izlemesi için onay verdi. Bu anlamda çalışmalara başlayan şirket, Parkinson semptomlarını izleyen özel bir yazılım üzerinde yoğunlaşıyor. Söz konusu yazılım Parkinson hastalığının temelinde yatan; titreme, istemsiz hareketler, yavaş hareketlilik, sertlik ve zayıf denge gibi semptomları algılayıp takip edebilir.

Apple Watch parkinson hastalarına yardım edecek

Apple benzer şekilde bir çalışmayı daha önce hayata geçirdi. Birçok kişinin hayatını kurtaran ser düşüş algılama yazılımı 2018 yılından bu zamana akıllı saatlerde yer alıyor. Açık kaynak olarak hizmete sunulan bu yazılım, geliştiricilerin çeşitli hastalıkları izlemek için yazılımı geliştirmesine imkan sağladı. Bu tür çözümler aslında giyilebilir cihazlarda ilk defa kullanılmıyor. Fakat Rune Lab tarafından sunulan çözüm; ticari uygulamalar için tasarlanan ilk çözüm. Bu yazılım geliştirilmesindeki temel amaç; Parkinson hastalığının kişideki etkilerini ve süreci doktorlara en iyi şekilde aktarmaktır. Bu sayede doktorlar süreci daha net takip ederek tedavi sürecini doğru şekilde planlayabilir.

Instagram, yeni ebeveyn kontrolleri sunuyor! Çocukların güvenliği ön planda

Tabi ki bu takip hastalık için bir çözüm değil. Bu tür hastalıkların sürekli doktor takibinde ilerlemesi gerekiyor. Ancak yüz yüze tıbbı muayene ek olarak bu tür yolların keşfedilmiş olması hasta ve doktor ilişkisi açısında oldukça değerli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz