Artık sizin de Instagram’da mavi tikiniz olabilir! Nasıl mı? İşte Detaylar!

0
204 Okunma

Sosyal medya deyince akıllara ilk gelen platformlardan biri Instagram oluyor. Yüksek etkileşimli neredeyse dünyadaki herkesin kullandığı bu platform, güncellemeleri ile kullanıcıları sevindiriyor. Geçtiğimiz günlerde yorumlarda GIF kullanma ve yayın kanalı özelliğini duyuran Instagram bir yenilik daha sundu! Belki de herkesin merak ettiği ve istediği mavi tik özelliği hakkında yeni bir bilgi geldi. İşte detaylar!

Instagram Mavi Tik Nedir? Nasıl Alınır?

Instagram mavi tik genellikle sosyal medya platformlarında hesabı bulunan ünlüler, futbolcular, siyasetçiler ve markalar tarafından kullanılıyor. Bu durum o kişinin gerçek hesap olduğunu gösteriyor. Mavi tik olabilmek için kişinin Google üzerinde birçok haberinin olması, Wikipedia’da hakkında bir şeyler yazması gibi kriterler yer alıyordu. Yani mavi tik almak aslında o kadar da kolay bir durum değil.

Mavi tik nedir? Instagram'da mavi tik nasıl alınır? Instagram'da mavi tik almak için ne yapılmalı?

Hatta Twitter’ın sahibi Elon Musk’da kendi platformu için bu özelliği sunduğunda eleştirilere maruz kalmıştı. Şimdi Instagram’ın da böyle bir hamlede bulunması kullanıcıları bir hayli şaşırttı. Peki Instagram’ın yeni özelliğini nasıl kullanacağız şartlar neler?

Bir ücret karşılığında bu hizmetten yararlanabiliyorsunuz. iOS, Android ve Web’ e özel fiyatlandırma ile gelen bu özellikte; iOS kullanıcıları iOS’da 14,99 ABD doları, WEB kullanıcıları 11,99 ABD doları, Android ise Yeni Zellanda doları ile 28,93 dolar olacak.

Bu özelliğin en önemli yanı mavi tiki olan kişiler artık çok daha fazla etkileşim alacak. Yani bir nevi parayla etkileşiminizi arttırmış oluyorsunuz. Bunun yanı sıra özel özellikler sadece mavi tiki olan kişilere gelecek. Son olarak da eğer hesabınız bir saldırı altında kalırsa, müşteri hizmetleri ile çok hızlı bir şekilde iletişim kurabiliyor olacaksınız.

Bu özellik şimdilik sadece Avustralya ve Yeni Zelanda’da geçerli olacak. Eski kullanıcılar ise bu durumdan etkilenmeyecek. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz