ASMR nedir ve nasıl yapılır?

0
1.198 Okunma

YouTube‘da son zamanlarda oldukça ilgi gören ASMR nedir ve nasıl yapılır? Peki YouTube’da başarılı bir içerik üreticisi olmak için neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar…

ASMR nedir?

Video paylaşım platformu YouTube’da son zamanlarda popüler olan akımlardan biri de ASMR içerikler. Peki ASMR nedir? ASMR, farklı türde seslerin mikrofona yakın olarak çıkarılması ile oluşan bir içerik türü. ASMR, YouTube’daki diğer içerikler gibi farklı şekillerde de çekilebiliyor. Makyaj ve mukbang gibi.

Açılımı “Autonomous Sensory Meridian Response” olan ASMR’ın Türkçesi “otonom duyusal meridyen tepki”dir. 

ASMR nasıl yapılır?

Milyonlarca kişinin izlediği popüler ASMR videolarında birçok yaratıcı içerik türü bulunuyor. Farklı teknikler, eşya ve tetikleyiciler kullanılarak çekilen bu videolardan bazıları özellikle daha çok izleniyor. Bunlardan en popüler olanları ise fısıltılı konuşma, dokunma veya tırnakla çizme ve yemek yeme sesleri. 

ASMR türleri neler?

  • Fısıltılı konuşma 

Bu şekilde çekilen ASMR türlerinde ses tonu, vurgu, duygu ve aynı zamanda konuşma hızı ön plana çıkıyor. Yavaş konuşmanız, anlatmak istediğiniz şeyi sakin ve anlaşılır şekilde söylemeniz gerekiyor.

ASMR

  • Dokunma veya tırnakla çizme 

Herhangi bir eşyaya veya direkt mikrofonun kendisine dokunma, tırnaklarını gezdirme yoluyla uygulanan bir teknik. Bu türde olan videolarda kağıt buruşturma ve ambalaj sesleri oldukça ilgi görüyor.

ASMR video çeşitleri

  • Yemek yeme sesleri 

ASMR  videoları arasında en popüler olanı ise yemek yeme-içme sesleri olanlar. Bu tür içeriklere mukbang adı veriliyor. Bu tür içerikler çekilirken özellikle çıtırtı veya şapırtı çıkaracak yiyecekler tercih ediliyor.

mukbang

YouTube’da ASMR içerikleri üretmek için neler yapmak gerekiyor?

YouTube’da başarılı ASMR içerikleri üretmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar var. Önemli noktalar uygulandığında iyi sonuçlar elde etmek mümkün.

  • Başarılı bir ASMR kaydı için öncelikle kaynağa ihtiyacınız olacak. İstediğiniz türde içeriği üretmek için tüm materyalleri satın almanız gerekiyor.
  • ASMR içerikler için dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise ortam seçimi. Bulunduğunuz ortamı içeriğe göre düzenlemeniz gerekiyor.
  • Çektiğiniz içeriği montajlamak için de bir montaj programı edinmeniz gerekiyor. Kullanabileceğiniz arayüzü basit olan uygulamalar işe yarayacaktır.

Peki siz ASMR videolar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz