Bilgisayarınızı temizlerken asla kullanmamanız gereken ürünler

0
148 Okunma

Diğer tüm ev eşyaları gibi bilgisayarlar da tozlanır. Uzun ömürlü kullanım için düzenli olarak temizlenmesi de önerilir. Peki bilgisayar temizliği yaparken hangi ürünleri kullanmalıyız? Bilgisayarınızı temizlerken asla kullanmamanız gereken temizlik ürünleri neler? İşte yanıtı…

Elektronik eşyalarda asla kullanılmaması gereken temizlik ürünleri

Temizlik ürünleri farklı çeşitlere ayrılır. Aynı ürün ile birden fazla yeri temizlemek imkansızdır. Bu elektronik eşyalar için de geçerlidir. Peki aslında masum gibi görünen ve elektronik eşyalara zarar veren ürünler neler?

Ev temizlik ürünleri

Geleneksel ev temizliğinde genel olarak çamaşır suyu ve sirke kullanılır. Bu iki üründe elektronik eşyalara tamamen zarar verir. Bu ürünlerin bilgisayarınızda kullanılması geri döndürülemez sorunlara yol açar.

Kağıt havlu veya mendiller

kağıt havlu bilgisayar temizliği

Bilgisayar ekranını temizlerken kullanacağınız kağıt havlular ekranı çizebilir ve istenmeyen görüntüler oluşturabilir. Aynı zamanda kağıt havludan düşen küçük parçalar bilgisayarın temizlenmesi zor alanlarına girebilir. Bu yöntemler yerine tüy bırakmayan mikrofiber bezler kullanılabilir.

Bulaşık deterjanı

bulaşık deterjanı temizlik ürünü

Bulaşık deterjanları da kesinlikle elektronik eşyaları temizlemek için uygun değildir. Bilgisayarınızın kalıcı olarak bozulmasına yol açar. Bilgisayarı temizlemek için elektronik eşyalar için uygun olan ürünleri tercih edin.

Cam Temizleyici

cam temizleyici

Pencerenize ve bilgisayar ekranına bakarak ikisi de benzer değil mi? diyebilirsiniz. Ama bu yanlış. Bu tür temizleyiciyi bilgisayarda kullanmak geri döndürülemez sonuçlara yol açar.

Islak mendil

Diğer ürünler gibi ıslak mendiller de bilgisayar temizliği için kullanılmaz. Kullanımı kolay gibi görülse de içeriğinde bulunan parfüm ve bileşenler cihaza zarar verebilir.

Hangi ürünler tercih edilmeli?

Bilgisayarınızı uzun ömürlü olarak kullanmak istiyorsanız mutlaka doğru ürünleri tercih etmeniz gerekiyor. Bu ürünler yukarıda açıkladığımız gibi genel temizlik ürünleri olmamalı. Sadece elektronik eşyalar için olan temizlik ürünleri tercih edilmeli.

Bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz