Elon Musk üzgün! X kan kaybediyor

0
56 Okunma

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra sosyal medya platformunu baştan sona değiştirerek X yaptı. Fakat bu değişikliklerin büyük bir kısmı, X kullanıcıları tarafından olumlu karşılanmadı. Yapılan son güncelleme, X kullanıcıları tarafından yine olumsuz karşılandı. Bu nedenle de sosyal medya kullanıcıları, rakip platform olan BlueSky üzerine geçiş yapmaya başladı.

BlueSky, 500 bin üzerinde yeni kullanıcı kazandı

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alıp X’e dönüştürmesi, sosyal medya kullanıcıları tarafından olumsuz karşılandı. Bunun ardından Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, X’e rakip olarak BlueSky’ı kurdu. İlk kurulduğundan birçok X kullanıcısı, BlueSky’a geçiş yapmaya başladı. Fakat geçiş hızı zamanla yavaşladı.

Elon Musk’ın yaptığı son güncelleme, X kullanıcılarının yeniden BlueSky’a geçmeye başlamasına neden oldu. Son güncellemeye göre bir X kullanıcısı, engellense bile eğer karşı tarafın hesabı herkese açıksa engellendiği hesabın gönderilerini görebilecek.

Yani engelleyen kullanıcı, hesabındaki gönderilerin görünmesini istemiyorsa hesabını gizlemek zorunda kalacak. Engellenen hesap karşı tarafın paylaşımlarını görse bile herhangi bir etkileşimde bulunamayacak.

Bu yenilik, X kullanıcılarının büyük bir kısmı tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medya kullanıcıları, Elon Musk’ın yaptığı yeniliğin gizlilik ve güvenlik ihlali olduğunu belirtiyor.

Gizlilik ve güvenlik konusunda soru işaretleri olan X hesapları, BlueSky’a geçiş yapmaya başladı. BluSky tarafından belirtilene göre sosyal medya platformu, 500 bin üzerinde yeni kullanıcıya sahip oldu. Ayrıca her geçen dakika yeni kullanıcılar eklenmeye de devam ediyor.

Elon Musk‘ın yaptığı değişiklik, X kullanıcılarının platformdan hızla ayrılmasına neden oluyor. Kullanıcılar ayrıca söz konusu yeniliğin iptal edilmesi gerektiğini belirtiyor. Fakat iş insanından herhangi bir açıklama ya da geri adım henüz gelmedi.

X kullanıcıları tepkili: Engellenen hesaplar, engellendikleri hesabın tweetlerini görebilecek!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz