Bu mesajı sakın tıklamayın! Milyonlarca insanın verisi tehlikede

0
277 Okunma

Yüz binlerce kullanıcıya e-Devlet gibi mesaj attılar. Bu mesajı sakın tıklamayın. İşte konu ile ilgili detaylar…

Birçok kişiye SMS gönderdiler

Dolandırıcılar farklı yöntemler denemekten vazgeçmiyor. Bu sefer e-Devlet gibi birçok kullanıcıya mesaj attılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı‘ndan gelmiş gibi görünen o mesaj kullanıcıları tedirgin etti. Birçok kişiye bu tür mesajın gitmesinin ardından İBB’den açıklama geldi.

2 Ocak Salı günü kullanıcılara ulaşan mesaj, İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’ndan gelmiş gibi görünüyor ve bir linke tıklamanız isteniyor. Dolandırıcılar kullanıcıları tuzağa düşürmek için ise “e-Devlet kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz” şeklinde mesaj attı.

 

 

İBB açıklama yaptı

İBB, konu ile ilgili X hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımda “Bazı vatandaşlarımızın telefonlarına Mezarlıklar Daire Başkanlığımızdan gelmiş gibi görünen bu mesajın ulaştığı tespit edilmiştir. Söz konusu mesajla ilgili vatandaşlarımızın hiçbir işlem yapmamasını önemle rica ederiz.” ifadeleri yer aldı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? e-Devlet konulu mesaj size de geldi mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz