Bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır?

0
190 Okunma

Evlerin vazgeçilmezi beyaz eşyalar belli aralıklarla bakım istiyor. Temel amacı temizlik olan bu cihazlar temizlenmediğinde kötü koku yayıyor ve yeterli hijyeni sağlayamıyor. Peki kullanıldıkça, zaman içinde kir ve kalıntı biriktiren bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır? Evdeki malzemeleri kullanarak bulaşık makinesi temizlenir mi? İşte detaylar.

Bulaşık makinesi temizliği 

Bulaşık makinesi temel olarak temizlemeye çalıştığı bulaşıklar yüzünden kirleniyor. Kirli koyduğumuz tabak ve çatallardaki atıklar, deterjan ve yüksek sıcak su ile beraber çözünüp gidiyor. Akan parçacıklar da bir filtre ve boyu sistemi ile makine dışına atılıyor. Fakat bazı atıklar filtrelerden geçemeyecek kadar büyük oluyor.

Temizleme işlemine gelecek olursak aslında oldukça basit. İnternet üzerinde birçok yöntemle karşılaşabilirsiniz. Fakat her ne kadar kullanılan malzemeler değişik olsa da işlem hep aynı kalıyor. Bizlerde sizler için çektiğimiz bu videoda bir bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır göstermiş olduk.

Bulaşık makinesi nasıl temizlenir?

Sizler bulaşık makinesini dilerseniz marketlerde satılan hazır kimyasalları kullanabilirsiniz. Ama kimyasal kullanmaktan çekiniyorsanız evde bulunan malzemelerde de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için;

  1. Bulaşık makinenizin içerisini boşaltın.
  2. Tabanındaki bulaşık makinesi filtresini çıkarıp içerideki suyu bez yardımı ile kurulayın.
  3. filtreyi yerine takın ve kullanmak istediğiniz malzemeyi (arap sabunu, limon, karbonat, sirke vb.) etrafa dökün.
  4. en yüksek sıcaklıkta makinenizi çalıştırın.

Bunun yanı sıra pervane temizliği gibi farklı detayları da kendi hijyen kriterlerinize göre temizleyebilirsiniz. Sizler için çektiğimiz “bulaşık makinesi nasıl temizlenir?” adlı videomuzda detayları bulabilirsiniz!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz