Çin uyduları Ay’ı fotoğrafladı! İşte etkileyici görüntüsü

0
316 Okunma

Asya’nın parlayan yıldızı Çin, uzay çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde Tiandu-1 ve Tiandu-2 adlı iki küçük deneysel uydusunu Ay’a gönderdi. İlk testlerden başarıyla geçen uydular, Ay’ı da fotoğrafladı. İşte Ay fotoğrafı…

Çin, veri iletimi ve navigasyon hizmetlerini geliştirmek amacıyla tasarlanmış olan Tiandu-1 ve Tiandu-2 uydularını 19 Mart’ta uzaya gönderdi. Bu iki deneysel uydu, 3 Nisan’da Ay’ın yörüngesine başarıyla yerleşti. İlk testler sırasında Ay’ın kraterlerle kaplı uzak yüzeyinden etkileyici bir fotoğraf çekildi. İşte Ay fotoğrafı;

Ay fotoğrafı

Uyduların Dünya’ya ilettiği bu etkileyici kızılötesi fotoğraf, Ay’ın kraterlerle bezeli yüzeyini detaylı bir şekilde gösteriyor. Bununla birlikte Ay’ın arka tarafında ise yaşadığımız gezegen Dünya’nın görüntüsü de göze çarpıyor.

Uydular hakkında bilgi vermek gerekirse Tiandu-1, 61 kilogram ağırlığında ve Ka-band çift frekanslı bir iletişim cihazı, bir lazer retroreflektör ve bir uzay yönlendiricisine sahip. Daha hafif olan Tiandu-2 ise 15 kilogram ağırlığındayken, iletişim ve navigasyon cihazları taşıyor.

Çin, Tiandu-1 ve Tiandu-2 uyduları ile Ay üzerinde daha önemli bir rol oynamak istiyor. Uzaydaki varlığını artırmak isteyen ülke, global teknoloji yarışında daha da öne çıkmayı hedefliyor.

Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Çin uyduları tarafından çekilen Ay fotoğrafını nasıl buldunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz