Clubhouse’a yeni bir özellik geldi! Sesli sohbetler artık daha gerçekçi olacak

0
233 Okunma
Clubhouse

Sosyal medya uygulaması Clubhouse, rakiplerinin özelliklerini kopyalaması ile yakaladığı popülerliğin biraz gerisinde kaldı. Popülerliğini yeniden kazanmak isteyen uygulama; yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Kullanıcıların ilgisini çekecek yeni özellik bir süre önce popüler hale gelen spatial audio yani uzamsal ses ile ilgili. Artık iOS cihazlarda uygulama içinde bu özellikten yararlanabileceksiniz.

Clubhouse için uzamsal ses desteği duyuruldu

Clubhouse

Sesli sohbet uygulaması çıktığı günden itibaren hem kullanıcıların hem de uygulama geliştiricilerin dikkatini çekiyor. Popüler sosyal medya platformları tarafından özellikleri adeta kopyalanan uygulamanın, ilk çıktığı dönemlerdeki popülaritesi kaybolmaya başladı. Android tarafına geç sunulan uygulama, diğer sosyal medya kanallarının pazara daha hızlı girmesinde etkili oldu. Popülerliği konusunda sekteye uğrayan uygulama yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bir süre önce ses uygulamalarında kullanıcılar sunulan spatial audio yani uzamsal ses desteği artık Clubhouse uygulamasında da kullanılacak. Bir tweet ile duyurusu yapılan özellik şimdilik sadece bazı iOS kullanıcılarının deneyimine sunuldu. Özelliğin kısa sürede tüm iOS kullanıcılarının ardından Android kullanıcılarına sunulacağı açıklandı.

 

Bu özellik sadece desteklenen kulaklıklar ile performans gösterebiliyordu. Fakat firmanın yaptığı açıklamaya göre; uzamsal ses desteği tüm kablolu ve kablosuz tüm kulaklıklar ile çalışıyor. Belirtilen diğer bir ayrıntı ise kablosuz kulaklıklardaki uzamsal ses desteği Bluetooth bağlantısında siz konuşurken devre dışı kalacak. Şirket bu sorunun çözümünü mobil işletim üreticileri ile çözümlemeyi hedefliyor.

Kısa bir süre önce davet kavramını kaldırarak tüm kullanıcıların erişimine açılan uygulama, artık yeni bir ses özelliğine sahip. Uzamsal ses desteği ile kullanıcılara daha canlı deneyimler sunmayı hedefleyen uygulama; özelliği kısa sürede tüm işletim sistemi ve cihazlara sunmayı planlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz