Clubhouse rakiplerine bir yeni isim daha: LinkedIn

0
175 Okunma
LinkedIn için yeni emoji-01

Ortaya çıktığı ilk günden beri hem kullanıcılar hem de sosyal medya devlerinin dilinden düşmeyen Clubhouse; yeni rakipler ile gündeme gelemeye devam ediyor. Twitter, Facebook gibi büyük sosyal medya kanallarının kervanına bu kez de LinkedIn katıldı.

LinkedIn profesyonel hesapları bir araya getirecek

TechCrunch’ın haberine göre, iş dünyasının sosyal medyası olarak bilinen LinkedIn, Clubhouse benzeri bir özellik üzerinde çalışıyor. Sesli sohbet özelliği adı verilen bu yeni girişim ile iş dünyasından kişiler Clubhouse benzeri odalarda sohbet edebilecek. Yeni özellik ile ilgili açıklama da bulunan LinkedIn şu ifadeleri kullandı;

“Profesyonel kimliğinizle bağlantılı sesli sohbet deneyimi yaratmak için bazı testler yapıyoruz. Üyelerimize platformda bulunan diğer kullanıcılarla bağlantı kurma yollarını arttırmak için; LinkedIn’in etkinlikler ve gruplar gibi diğer bölümlerine sesli sohbet özelliğini nasıl getirebileceğimizi düşünüyoruz.”

Linkedin, Clubhouse

Henüz kullanılmaya sunulmayan özellik, öncelikle beta tarafında yayına girecek. Şirket açıklamasını destekleyen bir görseli de kullanıcılar ile şimdiden paylaştı. Konu ile ilgili LinkedIn sözcüsü Suzi Owen da açıklama da bulundu;

“Önceliğimiz, insanların kendilerini güvende hissettiği ve üretken olabildiği; güvenilir bir topluluk oluşturmaktır. Üyelerimiz LinkedIn’e gerçek insanlarla saygılı ve yapıcı görüşmeler yapmak için; geliyorlar ve biz de tam da bunu yapabilecekleri güvenli bir ortama sahip olmalarını sağlamaya odaklandık”

Android tarafında hala bir uygulama ortaya çıkaramayan Clubhouse diğer sosyal medya kanalları ile rekabet etme konusunda zorluk yaşayabilir. Sadece iOS sürümü bulunan uygulamanın, bahar sonu gibi Android versiyonunun da geleceği söylenmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz