Çocuklar için akıllı saatin artı ve eksileri neler?

0
819 Okunma

Teknoloji hayatımızın her alanında yer alıyor ve 7’den 70’e herkes tarafından kullanılıyor. Çocuklar tarafından kullanılan teknolojik ürünlerden biri de akıllı saatler. Peki çocuklar için akıllı saatin artı ve eksileri neler?

Çocuklar için akıllı saatin artıları 

  • Kolay iletişim kurma 

Anne ve babaların çocuklarına akıllı saat almalarının nedenlerinden biri de onlarla kolay iletişim kurmak. Akıllı saatler, sesli arama ve metin mesajı ile iletişim kurmanıza yardımcı oluyor.

  • Konum takibi 

Belki de akıllı saatlerin en sevilen özelliklerinden biri de konum takibi olması. Çocuklar okulda veya arkadaşları ile vakit geçirirken akıllı saat aracılığı ile konumunu takip etmek rahat hissetmenize yardımcı olur.

  • Güzel alışkanlıklar sağlama 

Akıllı saatler birçok özellik sunuyor. Bu özellikleri kullanmak çocuklara çok şey öğretebilir. Zaman yönetimini eğlenceli bir şekilde öğrenebilirler.

  • Akıllı telefona gerek yok 

Çocukların eğleneceği akıllı saatleri satın alarak sosyal medyanın olumsuz etkilerinden onları koruyabilirsiniz.

akıllı saat yararları

Çocuklar için akıllı saatin eksileri 

Çocuklar için akıllı saatlerin birçok olumlu yönü olsa da bazı olumsuz yönleri de var. Bunları da göz önünde bulundurarak satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz.

  • Herkes tarafından erişilebilir değil

Çocuklar için akıllı saatler onlar için ne kadar faydalı olsalar da herkes tarafından erişilebilir değil. Akıllı saatler birçok fiyat aralığında bulunuyor ve bazı özellikler değişebiliyor.

  • Kolay hasar görebilirler 

Bütçenize uygun olan akıllı saati aldınız ve çocuğunuza hediye ettiniz. Çocuğunuz oyun oynarken akıllı saati kaybedebilir veya kırabilir. Bazıları suya dayanıklı olsa da bazıları maalesef öyle değil.

  • Dikkat dağıtıcı olabilir 

Akıllı saatler yetişkinler için olmasa da çocuklar için dikkat dağıtıcı olabilir. Ders çalışmak yerine akıllı saatin özelliklerini keşfetmek isteyebilirler. Bu nedenle akıllı saat almadan önce bu tür durumları da tekrar düşünmeniz gerekiyor.

Peki siz akıllı saatler hakkında ne düşünüyorsunuz? Çocuğunuz için akıllı saat alırken öncelikle hangi özelliğe dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz