Çocuklarınıza diş fırçalama alışkanlığı kazandırmanın kolay yolu!

0
396 Okunma
dis fircalama aliskanligi

Ebeveynler olarak çocuklarımızın doğru alışkanlıklar kazanması ve sağlıklı bir hayat kurması için çabalıyoruz. Özellikle küçük yaşlarda kazanılan bazı alışkanlıklar, tüm hayatınızı şekillendirebiliyor. Ağız bakım sağlığınızı korumanın en pratik yolu ise diş fırçalama alışkanlığı kazanmış olmanız. Eğer küçük yaşlardan itibaren düzenli ağız bakımınızı yapıyor ve dişinizi dış etkenlere karşı koruyorsanız. dişlerinizle ilgili problem yaşamazsınız.

Diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

 

Çocukların alışkanlık kazanması, yetişkin bireylere göre daha kolaydır. Ebeveynler olarak çocuklarınıza örnek olabilir, kazandırmak istediğiniz alışkanlığa dair eğlenceli yöntemler geliştirebilirsiniz. Uzmanların önerilerine göre çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı 2 – 2,5 yaşında başlamalı. Ebeveynlerin yardımı ile başlayacak ağız bakımını, çocuklar 3 – 3,5 yaşlarına gelmesinden itibaren yardım almadan yapabilirler.

Çocuklarınıza diş fırçalama alışkanlığı kazandırabilmek için ilk önce sizin bu alışkanlığa sahip olmanız gerekiyor. Çünkü çocuklar söylenilenlerden çok davranışlarınıza dikkat eder. Her sabah ve akşam birlikte diş fırçalayarak bunun düzenli yapılması gerektiğini çocuğunuza aşılayabilirsiniz. Çocuklar için özel olarak üretilmiş diş fırçası ve macunlar ile bunu daha eğlenceli hale getirerek ilgilerini çekmeyi sağlayabilirsiniz. Çocuklarınıza fırça seçerken, tasarımları ile dikkatlerini çekebilecek elektrikli diş fırçalarından faydalanabilirsiniz. Sadece diş fırça ve macun ile değil, oyuncaklar ve eğlenceli videolar ile bu süreci destekleyebilirsiniz.

Çocuklarınıza alışkanlık kazandırırken bunu bir görev gibi dayatmak yerine eğlenceli yöntemler ile ilgisini çekmesini sağlayabilirsiniz. İlk başlarda oyun oynayarak yaptığı işleri zamanla daha kolay alışkanlık haline getirecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz