Depremde hayat kurtaran uygulamalar!

0
331 Okunma
deprem

İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem aramızdan 114 can aldı… Bu felaket tüm ülkeyi yasa boğdu. Depremin etkisiyle birçok bina hasar görürken bazıları ise çöktü. Deprem bölgesinde bulunan insanlar tedbir amacı ile sokağa çıktılar.

İletişim hatlarında ise hemen hemen her deprem felaketi sonrası yaşanan kesintiler meydana geldi. İnsanlar sevdiklerine ulaşmakta zorlandı. Biz de meydana gelebilecek olası bir doğal afet olayında iletişimi kolaylaştıracak mobil uygulamaları derledik ve sizler için Pembe Teknoloji kanalımızda bir video hazırladık.

İşte videoda bahsettiğimiz hayat kurtaran uygulamalar:

Emergency Whistle

Deprem sonrası içinde bulunduğunuz bina yıkılır ve enkaz altında kalırsanız bu uygulama ile arama kurtarma ekiplerinin daha kolay duyabileceği tiz sesleri telefonunuzdan çıkartabilirsiniz. Bu da ekiplerin sizi bulması için büyük önem taşır. Ayrıca bu uygulama az şarj tüketiyor.

Emergency Whistle uygulamasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bridgefy

Bridgefy, deprem sel heyelan gibi durumlarda internet olmadan çalışan haberleşme uygulamaların başında geliyor. 100 metre çapında Bluetooth üzerinden mesajlaşmayı sağlıyor. Mobil ağ ve Wi-Fi’nin hizmet vermemesi durumunda telefonun Bluetooth özelliğini kullanarak yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Bridgefy kullanan arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirsiniz. Sistem enkaz altında mahsur kalma gibi durumlarda hayat kurtarabilir.

Bridgefy uygulamasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Akut Güvendeyim

Bu uygulama yaşanabilecek doğal afet durumlarında sizlerin bilgilerini kısa mesaj ile önceden belirlediğiniz kişileri gönderip, güvende olduğunuzu bildiriyor, Ayrıca Güvendeyim uygulamasını kullanmak için internetinize gerek yok. Uygulamada doğal afet durumunda tek bir butona basılıyor ve konumunuz belirlediğiniz kişiler ile paylaşılıyor.

Akut Güvendeyim uygulamasına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Sosyal medya gündemini masaya yatırdık! #2

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz