Depremden Sonra Geçici Konaklama İmkanı Sunan Uygulamalar ve Web siteleri!

0
174 Okunma

Öncelikle geçtiğimiz günlerde ülkemizi derinden sarsan depremin sancıları devam ediyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinin büyük bir kısmını etkileyen depremin altıncı gününde çalışmalar devam ediyor. Bunun yanı sıra halkın farklı illere geçici süreliğine göç etmeye başladığını görüyoruz. Kimisi bir akrabasının yanına giderken kimisi ne olduğunu bilmeden umutla yola koyuluyor. Bizlerde bu süreçte sizlere yardımcı olmak için konaklama imkanı sunan web site ve uygulamaları derledik. Başlıkların üzerine tıklayıp bu sitelere ulaşabilirsiniz.

Depremzelerin Konaklamasını Sağlayan Web Siteleri!

EVİM EVİNDİR

Kolay bir arayüzü bulunan web sitesine; fazladan evi bulunan, yanına misafir alabilen birçok kişi tarafından ilan açıyor. Bu site Türkiye’nin her bir tarafında koca yürekli insanların açtığı ilanlardan oluşuyor.

KALACAK YER 

Kalacak yeri olmayan depremzedelerin gönüllü olarak evlerini açan insanları harita üzerinden görmesini sağlar. Ayrıca WhatsApp üzerinden iletişime geçerek kalacak yeriniz olduğunu belirtebilirsiniz.

TMMOB BARINMA

Yine depremzedelerin kalacak yer bulabilmesi için kurulan bir sayfa.  Bu sitede ”kalacak yerim var’‘ butonuna tıklayıp depremzedelere barınma yardımı yapabilir, ”kalacak yere ihtiyacım var” butonuyla barınma bulabilirsiniz.

OTELZ

Online otel rezervasyon sitesi olan otelz depremden etkilenen insanlar için ücretsiz olarak konuklama imkanı sunan gönüllü otellerin listesini yayınladı. Böylelikle sizlerde “Geçmiş olsun Türkiye’m” kısmından ulaşabileceğiniz otelleri görebilirsiniz.

DEPREM.İO

Sitenin içerisi çok farklı başlıklarla dolu. 500’den fazla gönüllünün çalıştığı bu web sitesi birçok kişinin işine yaramaya devam ediyor. Burada kendinize yardım isteyebilir ya da yardım yapmak isterseniz farklı konu başlıklarında başvuruda bulunabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz