Diyabet hastaları artık iğne olmadan insülin alabilecek

0
476 Okunma

İtalyan araştırmacılar, diyabet hastaları için oldukça kolaylık sağlayacak yeni bir buluş gerçekleştirdi. Bilim insanları, geliştirdikleri sindirilebilir robot sayesinde, iğne olmadan insülin alınabilmesine olanak sağlayacak.

PILLSID adı verilen robot, iki ayrı bölümden oluşuyor ve sindirilebilir yapısı ile öne çıkıyor. Robotun bir bileşeni yani dahili insülin dağıtıcısı insan karnına cerrahi olarak yerleştirilirken diğer bileşen hormon yüklü manyetik bir kapsülden oluşuyor.

PILLSID’in hastanelere kadar ulaşması zaman alacak

Hormon yüklü manyetik kapsül dağıtıcıyı yeniden doldurmanız gerektiğinde devreye giriyor ve kullanımı sağlanıyor. Buna göre haplardan aldığınızda bu hap cihazın ince bağırsağınızın yakınında implante edildiği noktaya ulaşana kadar sindirim sisteminizde dolaşıyor.

Bu hap mıknatısın gücünü kullanarak, kapsülü yerine döndürüyor ve ardından geri çekiliyor. Daha sonra bir iğne ile deliniyor ve yeniden insülin dolumunu bir hazneye pompalıyor. Bu senaryoda öne çıkan şeyin, dağıtıcının kablosuz olarak şarj olması ve bir doktorun cihazı korumak için ihtiyaç duyduğu müdahalelerin sayısını sınırlandırması olduğu belirtiliyor.

Böylelikle kapsül boşaldığında, siz onu dışarı atana kadar sindirim sisteminizdeki yolculuğuna devam ediyor. Geliştirilen sistemin birçok yönden kan şekeri seviyesini düzenlemek adına tip 1 diyabet hastası olarak kullanılabilecek mevcut araçların çoğuna tercih edilebileceği belirtiliyor.

PILLSID’in hastanelere kadar ulaşmasının zaman alacağı belirtilse de tıbbi ihtiyaçları karşılayan cihazlar için vücudun içinde giderek daha yaygın hale gelmesinin muhtemel olacağı söyleniyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz